Ливерпул новац од Стерлинга "спискао" на Бентекеа!

"Ребуилдинг" од одласка Суареза и даље траје, а Роџерс га тренутно спроводи тако што приход од продаје Стерлинга, готово у целости планира да потроши на довођење - Бентекеа. Исправна одлука?

Фудбал 18.07.2015 | 12:40
Ливерпул новац од Стерлинга "спискао" на Бентекеа!

Славни Ливерпул продао је лета 2014. године невероватног Луиса Суареза Барселони за 88 милиона евра и с тим новцем кренуо у "ребуилдинг".

Испоставиће се да је менаџер Брендан Роџерс успео да потроши и тих 88 милиона и још скоро 30 милиона евра преко, да изиритира УЕФА и набаци клубу присмотру због наговештаја кршења "финансијског фер-плеја", а да са "реновираним" тимом експресно испадне из Лиге шампиона, потом и Лиге Европе, а Премијер лигу заврши на шестом месту...

...без новог пласмана у Лигу шампиона, а самим тим и без могућности да се заради озбиљан новац од премија, ТВ права, улазница, и без могућности да се у клуб привуку највеће звезде светског фудбала.

Годину дана касније, након што је непланирано продат и Рахим Стерлинг, Ливерпул наставља свој "ребуилдинг" и тако га представља енглеској јавности, а Роџерс се спрема да потроши огромну суму новца која је у клуб стигла са рачуна Манчестер ситија, видећемо да ли срећног купца Стерлинга за 68,1 милион евра (мада је 20 одсто од те суме отишло Квинс Парк Ренџерсу).

С обзиром на то да је Астон Вила "тврда" по питању продаје снажног центарфора Кристијана Бентекеа, ББЦ пише да ће Ливерпул – како би скратио муке – једноставно уплатити његову излазну клаузулу која износи 32,5 милиона фунти, а то значи 45,1 милион евра. "Редси" су својевремено доводили једнако снажног и корпулентног Ендија Керола из Њукасла и од њега начинили, у том тренутку, најскупље плаћеног енглеског играча свих времена, а како се све завршило знате и сами.

И Бентекеове бројке, у тренутку када се чека његова промоција на "Енфилду", потврђују да се ради о добром, али можда не играчу светске класе и можда не некоме ко вреди скоро 50 милиона евра. Он има 24 године и претходне сезоне имао је серију од 12 голова у 12 утакмица којом је помогао Вили да не испадне у Чемпионшип.

Бентеке је везан уговором са "Вилијанима" на још две сезоне, а Роџерс намерава да га упари са коначно здравим Данијелом Стариџом, који је због серије повреда одиграо само 18 мечева за Ливерпул прошле сезоне. У међувремену, Стерлинг је продат, а Марио Балотели прецртан, па није ни позван на припреме на Далеком Истоку.

"Играчи ће увек желети да дођу у Ливерпул, јер је то клуб са статусом иконе, то је сјајан клуб", рекао је Роџерс недавно.

Бентеке је дошао у Вилу из Генка у августу 2012. године за седам милиона фунти и дао је 49 голова на 101 утакмици, а уз земљака Ромелуа Лукакуа најбољи је стрелац међу Белгијанцима у Премијер лиги.

Да ли ће Бентеке вратити Ливерпул у борбу за титулу и Лигу шампиона?

Коментари / 0

Оставите коментар