Liverpul novac od Sterlinga "spiskao" na Bentekea!

"Rebuilding" od odlaska Suareza i dalje traje, a Rodžers ga trenutno sprovodi tako što prihod od prodaje Sterlinga, gotovo u celosti planira da potroši na dovođenje - Bentekea. Ispravna odluka?

Fudbal 18.07.2015 | 12:40
Liverpul novac od Sterlinga "spiskao" na Bentekea!

Slavni Liverpul prodao je leta 2014. godine neverovatnog Luisa Suareza Barseloni za 88 miliona evra i s tim novcem krenuo u "rebuilding".

Ispostaviće se da je menadžer Brendan Rodžers uspeo da potroši i tih 88 miliona i još skoro 30 miliona evra preko, da iziritira UEFA i nabaci klubu prismotru zbog nagoveštaja kršenja "finansijskog fer-pleja", a da sa "renoviranim" timom ekspresno ispadne iz Lige šampiona, potom i Lige Evrope, a Premijer ligu završi na šestom mestu...

...bez novog plasmana u Ligu šampiona, a samim tim i bez mogućnosti da se zaradi ozbiljan novac od premija, TV prava, ulaznica, i bez mogućnosti da se u klub privuku najveće zvezde svetskog fudbala.

Godinu dana kasnije, nakon što je neplanirano prodat i Rahim Sterling, Liverpul nastavlja svoj "rebuilding" i tako ga predstavlja engleskoj javnosti, a Rodžers se sprema da potroši ogromnu sumu novca koja je u klub stigla sa računa Mančester sitija, videćemo da li srećnog kupca Sterlinga za 68,1 milion evra (mada je 20 odsto od te sume otišlo Kvins Park Rendžersu).

S obzirom na to da je Aston Vila "tvrda" po pitanju prodaje snažnog centarfora Kristijana Bentekea, BBC piše da će Liverpul – kako bi skratio muke – jednostavno uplatiti njegovu izlaznu klauzulu koja iznosi 32,5 miliona funti, a to znači 45,1 milion evra. "Redsi" su svojevremeno dovodili jednako snažnog i korpulentnog Endija Kerola iz Njukasla i od njega načinili, u tom trenutku, najskuplje plaćenog engleskog igrača svih vremena, a kako se sve završilo znate i sami.

I Bentekeove brojke, u trenutku kada se čeka njegova promocija na "Enfildu", potvrđuju da se radi o dobrom, ali možda ne igraču svetske klase i možda ne nekome ko vredi skoro 50 miliona evra. On ima 24 godine i prethodne sezone imao je seriju od 12 golova u 12 utakmica kojom je pomogao Vili da ne ispadne u Čempionšip.

Benteke je vezan ugovorom sa "Vilijanima" na još dve sezone, a Rodžers namerava da ga upari sa konačno zdravim Danijelom Staridžom, koji je zbog serije povreda odigrao samo 18 mečeva za Liverpul prošle sezone. U međuvremenu, Sterling je prodat, a Mario Baloteli precrtan, pa nije ni pozvan na pripreme na Dalekom Istoku.

"Igrači će uvek želeti da dođu u Liverpul, jer je to klub sa statusom ikone, to je sjajan klub", rekao je Rodžers nedavno.

Benteke je došao u Vilu iz Genka u avgustu 2012. godine za sedam miliona funti i dao je 49 golova na 101 utakmici, a uz zemljaka Romelua Lukakua najbolji je strelac među Belgijancima u Premijer ligi.

Da li će Benteke vratiti Liverpul u borbu za titulu i Ligu šampiona?

Komentari / 0

Ostavite komentar