Бањалучанима пријети нестанак воде на +40

Због енормног повећања потрошње воде, посебно у сеоском подручју Бањалуке, из градског "Водовода" су упутили апел да се вода рационално користи како не би дошло до поремећаја у водоснабдијевању.

Република Српска 17.07.2015 | 22:29
Бањалучанима пријети нестанак воде на +40

Посебно се апелује да се вода не користи за залијевање башта, прање возила и слично, због чега ће комунална полиција обилазити поједине дијелове града.

Ово је закључак са састанка у Одјељењу за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја, којем су поред представника Одсјека за послове цивилне заштите присуствовали и представници "Водовода" и Центра за развој и унапређење села.

Начелник Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја Зоран Новаковић је истакао да је управо прекомјерна и нерационална потрошња, која је у неким дијеловима града двоструко већа од нормалне, један од највећих разлога што на појединим сеоским подручјима долази до поремећаја у водоснабдијевању.

Директор "Водовода" Бранка Трнинић каже да је снабдијевање градског подручја уредно, али да је такође енормно повећана потрошња на изворишту "Суботица" са којег се снабдијевају Шибови и виши дијелови Павловца, због чега се очекује да домаћинства која користе ту воду, исту и рационално троше.

Једна цистерна биће стационирана у Стричићима, која ће снабдијевати становништво тог дијела сеоског подручја. Обезбијеђене су и дежурне цистерне које ће бити упућиване на терен по потреби.

Процијењено је да за сада нема потребе за постављањем цистерни с питком водом у граду, јер постоје јавне чесме на неколико локација које су у функцији.

Из Цивилне заштите осим што апелују на рационалну потрошњу воде, упозоравају и на велику опасност од пожара.
Сви који бораве на отвореном требало би да обрате пажњу и смање ризик од евентуалног избијања пожара.

(Независне)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

нота бене

17.07.2015 20:37

С обзиром какву власт себи већ годинама изгласавају, Бањалучани и заслужују да немају воду кад је најпотребнија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво

18.07.2015 07:10

Какве везе то има, није власт крива сто нема кише данима, па може доћи до престанка снабдијевања водом. Прво људи не обрацају пажњу колико троше воде, ја први ујутро док се обријем потросим 50 литара воде. За такве ствари власт није крива, ја их не могу смислити, цијелу владајућу структуру Бањакује, али реално на такве ствари се тешко може утицати, јер Видовод врши контролу воде свакодневно и треба доста времена да се вода преради за пиће...

Name

Карадоз

17.07.2015 20:44

Каква вода сад це референдум

ОДГОВОРИТЕ