Banjalučanima prijeti nestanak vode na +40

Zbog enormnog povećanja potrošnje vode, posebno u seoskom području Banjaluke, iz gradskog "Vodovoda" su uputili apel da se voda racionalno koristi kako ne bi došlo do poremećaja u vodosnabdijevanju.

Republika Srpska 17.07.2015 | 22:29
Banjalučanima prijeti nestanak vode na +40

Posebno se apeluje da se voda ne koristi za zalijevanje bašta, pranje vozila i slično, zbog čega će komunalna policija obilaziti pojedine dijelove grada.

Ovo je zaključak sa sastanka u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, kojem su pored predstavnika Odsjeka za poslove civilne zaštite prisustvovali i predstavnici "Vodovoda" i Centra za razvoj i unapređenje sela.

Načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković je istakao da je upravo prekomjerna i neracionalna potrošnja, koja je u nekim dijelovima grada dvostruko veća od normalne, jedan od najvećih razloga što na pojedinim seoskim područjima dolazi do poremećaja u vodosnabdijevanju.

Direktor "Vodovoda" Branka Trninić kaže da je snabdijevanje gradskog područja uredno, ali da je takođe enormno povećana potrošnja na izvorištu "Subotica" sa kojeg se snabdijevaju Šibovi i viši dijelovi Pavlovca, zbog čega se očekuje da domaćinstva koja koriste tu vodu, istu i racionalno troše.

Jedna cisterna biće stacionirana u Stričićima, koja će snabdijevati stanovništvo tog dijela seoskog područja. Obezbijeđene su i dežurne cisterne koje će biti upućivane na teren po potrebi.

Procijenjeno je da za sada nema potrebe za postavljanjem cisterni s pitkom vodom u gradu, jer postoje javne česme na nekoliko lokacija koje su u funkciji.

Iz Civilne zaštite osim što apeluju na racionalnu potrošnju vode, upozoravaju i na veliku opasnost od požara.
Svi koji borave na otvorenom trebalo bi da obrate pažnju i smanje rizik od eventualnog izbijanja požara.

(Nezavisne)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

nota bene

17.07.2015 20:37

S obzirom kakvu vlast sebi već godinama izglasavaju, Banjalučani i zaslužuju da nemaju vodu kad je najpotrebnija.

ODGOVORITE
Name

Savo

18.07.2015 07:10

Kakve veze to ima, nije vlast kriva sto nema kiše danima, pa može doći do prestanka snabdijevanja vodom. Prvo ljudi ne obracaju pažnju koliko troše vode, ja prvi ujutro dok se obrijem potrosim 50 litara vode. Za takve stvari vlast nije kriva, ja ih ne mogu smisliti, cijelu vladajuću strukturu Banjakuje, ali realno na takve stvari se teško može uticati, jer Vidovod vrši kontrolu vode svakodnevno i treba dosta vremena da se voda preradi za piće...

Name

Karadoz

17.07.2015 20:44

Kakva voda sad ce referendum

ODGOVORITE