Британски обавјештајци учествовали у припреми напада на Вучића

Британски обавјештајци учествовали су у припреми бруталног напада на премијера Србије Александра Вучића 11. јула у Поточарима, а циљ је био да падне на земљу и да га прегази стампедо екстремиста.

Босна и Херцеговина 17.07.2015 | 10:40
Британски обавјештајци учествовали у припреми напада на Вучића

Лист наводи, позивајући се на информације домаћих безбједњака, да се први човјек британских обавјештајаца за регион непосредно прије обиљежавања 20 година од догађаја у Сребреници срео на Сокоцу са припадницима Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ и хрватским службама.

Они су тачно знали шта се спрема у Поточарима и да ће кључни тренутак бити када Вучић буде пролазио уском стазом до ВИП бине. Ту га је требало оборити и понизити, а епилог би могао да буде трагичан.

Српски обавјештајци имају чврсте доказе да су се бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић и Насер Орић срели и разговарали неколико пута уочи сребреничког јубилеја. Откривено је и да су многи, њима блиски људи, учествовали у нападу.

Београдски дневник наводи сазнања да је у нападу учествовала и група Албанаца са Косова, који су у Поточаре стигли аутобусом из Македоније. Они су се представљали као Македонци, али је након отварања истраге о нападу на премијера Србије утврђено да је ријеч о косовским Албанцима.

Циљ ове групе је био и напад на предсједника Словеније Борута Пахора да би се осветили за хапшење Рамуша Харадинаја у Љубљани.

Српски медији наводе сазнања да је затражено од македонске полиције да се укључи у истрагу у вези са особама које су стигле аутобусом организовано у Поточаре.

Директор Полиције Републике Српске Гојко Васић рекао је да МУП ради на утврђивању идентитета особа које су учествовале у нападу на премијера Србије и да је до сада идентитет потврђен Амару Орићу, сину Насера Орића, и Алмиру Мердићу из Тешња који је био један од нападача.

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Серафим

17.07.2015 09:00

Исламски ектремизам и терор трпи цео свет, ово у Србреници је осмисљен и планиран напад на Србина Вуцица, да се домаци и из региона муслимани додворе и показу другим арапским и блискоистоцним муслиманима како су са њима и како несто раде да оправдају огромне паре које од њих добијају најповољнији циљ је био Вуциц, Сребреница да се приказе како и муслимани страдају али и како свете своје страдале. Ту је дебело умесан Бакир Избетбеговиц, који је са Насером Орицем и британцима сковао план јер му требају Насерови криминалци у овом слуцају оперативци а Насер у масу гура свога сина, да доказе муслиманима да их јос увек брани,посто се он није смео појавити он потура дете уместо себе као подрску за исламску борбу по целом свету, није ни цудо сто су Исламисти - терористи изабрали Балкан а Србију као епицентар напада то је вец поцело 11 Јула са нападом на председника Србске владе Вуцица, али по бозијој промисли и способности србских оперативаца и обезбедјења као и полиције није досло до изрезиране трагедије, јер да су прегазили-убили Вуцица тај најављени план напада не Србију би се распламсао као и у целом региону, само наивни то не виде или се праве луди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

17.07.2015 09:49

Сереафиме а ста мислис да мало скратис та своја излагања, концизније је ефектније... а овако је мука цитати стално ове твоје проповједи па нико и не цита ста писес!

Name

Смијесно

17.07.2015 09:01

Цуј насе безбједносне слузбе знају ста раде британски обавјестајци. Хахаха...трагикомицно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберија

17.07.2015 09:06

АЛИЈА ЈЕ ТРЕБАО ОДГОВАРАТИ ЗА СМРТ СВИХ ГРАЂАНА У БиХ. Непроцјењиву душевну и материјалну штету је направио БиХ друштву у периоду од 1991-1995 изазивањем подјела, вјерске нетрпељивости, мржње и рата. ДАНАС, АЛИЈИНИМ СТОПАМА НАСТАВЉА СИН БАКИР...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Груја

17.07.2015 10:11

Ивер не иде далеко од кладе...

Name

бродјо

17.07.2015 09:12

Срамно,шта се све спремало бас на дзенази,да богдо није долазио зао ми је Вуцица ста је све могло бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КАД ПО.УШЕ

17.07.2015 10:03

ОНДА ЋЕ СЕ СРБИМА У ГУ..ЦУ УВЛАЧИТИ.СУНЦЕ ТУЂЕГ НЕБА .........НАС ЈЕ КОШТАЛО МНОГИХ ЖИВОТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

??

17.07.2015 10:03

Ја паметног Серафима, чова из мрака све види. Али има и других информација..

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

17.07.2015 11:01

То Карадјордјевици у Енглеској лобирају за Србију и РС.Сјетите се оног "ја сам вас,ја вас волим".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

17.07.2015 11:10

А што се Васићу тако здушно не заложиш да буду пронадјени налогодавци и убице госп Милана Вукелића који је 2007 године разнесен пластичним експлозивом испред полицијске станице у Бањалуци. При том су још двије особе страдале. Био си директор полиције и тад, а и сад си. Срам те било!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

17.07.2015 12:27

Јерес и дирекцију и ширу када знају које учествовао у атентату. А нису никог чак позвали на информативне разговор. А камо ли лишили слободе одредили притвор до завршетка истраге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цуј ово

17.07.2015 13:50

Енглези тразили Зубца да им уради посо. А ја сам све мислио да је неспособан корумпиран аеогантан и до бола криминализован. Ко би реко да је нас директор така звјерка

ОДГОВОРИТЕ