Britanski obavještajci učestvovali u pripremi napada na Vučića

Britanski obavještajci učestvovali su u pripremi brutalnog napada na premijera Srbije Aleksandra Vučića 11. jula u Potočarima, a cilj je bio da padne na zemlju i da ga pregazi stampedo ekstremista.

Bosna i Hercegovina 17.07.2015 | 10:40
Britanski obavještajci učestvovali u pripremi napada na Vučića

List navodi, pozivajući se na informacije domaćih bezbjednjaka, da se prvi čovjek britanskih obavještajaca za region neposredno prije obilježavanja 20 godina od događaja u Srebrenici sreo na Sokocu sa pripadnicima Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ i hrvatskim službama.

Oni su tačno znali šta se sprema u Potočarima i da će ključni trenutak biti kada Vučić bude prolazio uskom stazom do VIP bine. Tu ga je trebalo oboriti i poniziti, a epilog bi mogao da bude tragičan.

Srpski obavještajci imaju čvrste dokaze da su se bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i Naser Orić sreli i razgovarali nekoliko puta uoči srebreničkog jubileja. Otkriveno je i da su mnogi, njima bliski ljudi, učestvovali u napadu.

Beogradski dnevnik navodi saznanja da je u napadu učestvovala i grupa Albanaca sa Kosova, koji su u Potočare stigli autobusom iz Makedonije. Oni su se predstavljali kao Makedonci, ali je nakon otvaranja istrage o napadu na premijera Srbije utvrđeno da je riječ o kosovskim Albancima.

Cilj ove grupe je bio i napad na predsjednika Slovenije Boruta Pahora da bi se osvetili za hapšenje Ramuša Haradinaja u LJubljani.

Srpski mediji navode saznanja da je zatraženo od makedonske policije da se uključi u istragu u vezi sa osobama koje su stigle autobusom organizovano u Potočare.

Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić rekao je da MUP radi na utvrđivanju identiteta osoba koje su učestvovale u napadu na premijera Srbije i da je do sada identitet potvrđen Amaru Oriću, sinu Nasera Orića, i Almiru Merdiću iz Tešnja koji je bio jedan od napadača.

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Serafim

17.07.2015 09:00

Islamski ektremizam i teror trpi ceo svet, ovo u Srbrenici je osmisljen i planiran napad na Srbina Vucica, da se domaci i iz regiona muslimani dodvore i pokazu drugim arapskim i bliskoistocnim muslimanima kako su sa njima i kako nesto rade da opravdaju ogromne pare koje od njih dobijaju najpovoljniji cilj je bio Vucic, Srebrenica da se prikaze kako i muslimani stradaju ali i kako svete svoje stradale. Tu je debelo umesan Bakir Izbetbegovic, koji je sa Naserom Oricem i britancima skovao plan jer mu trebaju Naserovi kriminalci u ovom slucaju operativci a Naser u masu gura svoga sina, da dokaze muslimanima da ih jos uvek brani,posto se on nije smeo pojaviti on potura dete umesto sebe kao podrsku za islamsku borbu po celom svetu, nije ni cudo sto su Islamisti - teroristi izabrali Balkan a Srbiju kao epicentar napada to je vec pocelo 11 Jula sa napadom na predsednika Srbske vlade Vucica, ali po bozijoj promisli i sposobnosti srbskih operativaca i obezbedjenja kao i policije nije doslo do izrezirane tragedije, jer da su pregazili-ubili Vucica taj najavljeni plan napada ne Srbiju bi se rasplamsao kao i u celom regionu, samo naivni to ne vide ili se prave ludi.

ODGOVORITE
Name

...

17.07.2015 09:49

Sereafime a sta mislis da malo skratis ta svoja izlaganja, konciznije je efektnije... a ovako je muka citati stalno ove tvoje propovjedi pa niko i ne cita sta pises!

Name

Smijesno

17.07.2015 09:01

Cuj nase bezbjednosne sluzbe znaju sta rade britanski obavjestajci. Hahaha...tragikomicno

ODGOVORITE
Name

Semberija

17.07.2015 09:06

ALIJA JE TREBAO ODGOVARATI ZA SMRT SVIH GRAĐANA U BiH. Neprocjenjivu duševnu i materijalnu štetu je napravio BiH društvu u periodu od 1991-1995 izazivanjem podjela, vjerske netrpeljivosti, mržnje i rata. DANAS, ALIJINIM STOPAMA NASTAVLJA SIN BAKIR...

ODGOVORITE
Name

Crni Gruja

17.07.2015 10:11

Iver ne ide daleko od klade...

Name

brodjo

17.07.2015 09:12

Sramno,šta se sve spremalo bas na dzenazi,da bogdo nije dolazio zao mi je Vucica sta je sve moglo biti.

ODGOVORITE
Name

KAD PO.UŠE

17.07.2015 10:03

ONDA ĆE SE SRBIMA U GU..CU UVLAČITI.SUNCE TUĐEG NEBA .........NAS JE KOŠTALO MNOGIH ŽIVOTA.

ODGOVORITE
Name

??

17.07.2015 10:03

Ja pametnog Serafima, čova iz mraka sve vidi. Ali ima i drugih informacija..

ODGOVORITE
Name

MD

17.07.2015 11:01

To Karadjordjevici u Engleskoj lobiraju za Srbiju i RS.Sjetite se onog "ja sam vas,ja vas volim".

ODGOVORITE
Name

Banjalučanin

17.07.2015 11:10

A što se Vasiću tako zdušno ne založiš da budu pronadjeni nalogodavci i ubice gosp Milana Vukelića koji je 2007 godine raznesen plastičnim eksplozivom ispred policijske stanice u Banjaluci. Pri tom su još dvije osobe stradale. Bio si direktor policije i tad, a i sad si. Sram te bilo!

ODGOVORITE
Name

snouden

17.07.2015 12:27

Jeres i direkciju i širu kada znaju koje učestvovao u atentatu. A nisu nikog čak pozvali na informativne razgovor. A kamo li lišili slobode odredili pritvor do završetka istrage.

ODGOVORITE
Name

cuj ovo

17.07.2015 13:50

Englezi trazili Zubca da im uradi poso. A ja sam sve mislio da je nesposoban korumpiran aeogantan i do bola kriminalizovan. Ko bi reko da je nas direktor taka zvjerka

ODGOVORITE