Женама никад доста одјеће

Постоје "трендсетерке", које вечито осећају тај притисак због честих промена модних трендова, а желе да увек буду на "првој линији".

Мода и љепота 17.07.2015 | 09:10
Женама никад доста одјеће

Жене у просеку проведу "тричавих" 37 дана годишње у шопингу! У истраживању које је објавио британски лист "Даилy Маил", учествовало је 1.000 дама, а свака десета је признала да бар једном недељно купи неки комад одеће, јер има осећај да нема шта да обуче. Ови подаци су примењиви и на Србију. Припадницама лепшег пола никад није доста крпица, чак и када немају прилику да их износе. Кашњење на састанке често правдају чињеницом да су им све ствари изношене или демоде, иако су сате провеле испред пуног ормана.

А он је, притом, крцат тек купљеним хаљиницама и мајицама. Онда излазе хистеришући или остају код куће са сузама, дозвољавајући себи да их одећа изведе из такта и поквари им расположење. Шта се крије иза ове "завесе"? Да ли је незадовољство понудом у гардероберу заправо одраз оног дубљег, емотивног? Или им је проблем поглед у огледалу, када схвате да им линија није како би требало да буде, па све сваљују на "несташицу" крпица?

Женама једноставно никад није доста одеће. Постоје "трендсетерке", које вечито осећају тај притисак због честих промена модних трендова, а желе да увек буду на "првој линији". Међу њима су и тинејџерке, зато што је у природи овог доба потреба да се буде леп и допадљив, а у тим годинама се тај утисак стиче поседовањем оног што је последњи модни крик.

Многи тврде да даме куповином желе да надоместе незадовољство емотивним стањем, па колико год да бесомучно шопингују, увек ће им се чинити да немају ништа. Тек када се срећно заљубе или их више не мучи сумња у партнера, могу да "прогледају" и схвате да имају лепе одевне комбинације.

Психолози се слажу да када жена каже да нема шта да обуче, у ствари мисли да не постоји ништа што јој у том тренутку делује довољно примамљиво.

- Оне би хтеле да изгледају овако, а у том моменту то није изводљиво, јер им све ствари изгледају обично, па почну да осећају немир. Тада креће паника у фазону "Јој, шта ћу сад", а сви знамо да од паничења ништа добро не може да нам се деси. И тако оне заиста остају у уверењу да немају у чему да изађу из куће - објашњава психолог Данијел Милс.

Он подсећа да, с друге стране, одећа може да поправи расположење, подигне самопоуздање и пружи добру дозу адреналина уз коју ће жена тог дана сијати. А она исто тако може да нас "спусти" на земљу, јер је везујемо за људе и догађаје, па ако смо омиљену јакну "упарили" са лошим успоменама, створићемо аверзију према њој.

Да би се нашалио на ову тему, модни креатор Мајкл Корс је "избацио" цитат, којим је, ипак, много тога озбиљно рекао. По њему, 70 посто одеће у орману морало би да буде комбинација "меса и кромпира" (то су стандардни, класични комади), док би преосталих 30 требало да чине "сосеви и глазура" (боје, дезени и аксесоари). А жене, као за инат, махом имају обрнуту или погрешну пропорцију, тако да им је тешко да изаберу и направе добру комбинацију.

Провирите и ви у свој гардеробер. Можда пронађете решење!

Новости

 

Коментари / 0

Оставите коментар