ЛЕ: Воша завршила посао, Чука минимално до побједе!

Фудбалери Војводине убедљиво су савладали летонски Спартакс 3:0 (2:0), у првом мечу другог кола квалификација за Лигу Европе. Фудбалери Чукаричког савладали су азербејџанску Габалу 1:0 (0:0), у првом мечу другог кола квалификација за Лигу Европе.

Фудбал 16.07.2015 | 23:30
ЛЕ: Воша завршила посао, Чука минимално до побједе!

Новосађани су већ у првих 15 минута разбили госте погоцима Александра Станисављевића и Миљана Мрдаковића, да би госте два минута пре краја дотукао аутогол Мицкевича.

Војводина је доминирала од првог до последњег минута, у првих 15 је искористила указане шансе, у наставку неутралисала игру ривала, чекала шансу за нови гол, Мрдаковић је погодио и стативу, да би на крају стигао поклон.

Војводина је сјајно отворила меч на Карађорђу и за свега 15 минута срушила ривала пред око 10.000 навијача.

Већ у седмом је Станисављевић погодио из слободног ударца, други пут ове сезоне, слично као против МТК у реваншу првог кола.

Уследило је мирних десетак минута, да би у 16. гости направили почетничку грешку, један играч је неопрезно одиграо повратну лопту на својој половини терена, све је то сјајни испратио Мрдаковић, који излази сам на голмана Колинка којем лопту протура кроз ноге.

У наставку меча Воша је и даље контролисала ритам, али није срљала у нападу. Новосађани су лако заустављали нападе недораслог ривала, те вребали шансу из полуконтри да повећају вођство.

То се умало догодило пет минута пре полувремена, када је после сјајне акције по левој страни, лопта стигла до Мрдаковића на висини петерца, он је опет преварио голмана Спартакса, али на несрећу домаћина погодио је стативу.

Новосађани још више успоравају игру у другом полувремену, прете углавном ударцима са дистанце преко Иванића и Станисављевића, да би уласком Ожеговића шансу тражили центаршутевима.

Када се очекивало да ће Воша меч добили са два гола разлике, "лале" је погледала срећа. После не превише опасног центаршута са леве стране, везни играч гостију Мицкевич се спетљао и на атрактиван начин затресао своју мрежу.

Реванш у Јурмали је за седам дана.

Црно-бели су у потпуности контролисали меч на Бановом брду, али су тек захваљујући сумњивом пеналу успели да стекну предност.

Никола Стојиљковић је реализовао једанаестерац после фаула над Славољубом Срнићем. Гости су "бункером" добро одолевали Брђанима, које чека тежак посао у Азербејџану за седам дана.

Габала је дошла на Баново брдо с једном намером, да не прими гол, те жестоким "бункером" чували свој гол.

Брђани су без помоћи капитена Игора Матића, углавном комбиновали преко Срнића, који је уз помоћ Бојића и Павловића тражио Стојиљковића, који је одлично избегавао гужву у казненом.

Неколико пута се нашао сам приликом добијања лопте, па је у 30. минуту имао сјајну ситуацију искоса са десне стране, али је превише оклевао, те је изборио смао корнер.

То је ипак донело добру шансу Чукаричком, Остојић је сјајно скочио, али је шутирао поред гола.

Гости су безуспешно вребали шансу из контранапада, а како је време пролазило, Чука је деловала све опасније, иако је тешко стизала до гола ривала из Азербејџана.

Коначно, у осмом минуту другог дела Чукарички стиже до вођства. После дуплог паса са Стојиљковићем, Срнић пада у казненом након клизећег старта ривала.

Иако није било контакта, румунски судија Раду Петреску свира пенал. Одговорнос је преузео млади Стојиљковић, кога је гллман Безотошниј "прочитао", али је његов ударац у доњи десни угао био неодбрањив.

У наставку дуела Чукарички се није повукао, тражио је други гол за лакши посао у Бакуу, а умало је до њега стигао у надокнади времена, ипак, шут Миросављевића је завршио за мало поред стативе.

Реванш меч је на програму за седам дана.

Коментари / 0

Оставите коментар