LE: Voša završila posao, Čuka minimalno do pobjede!

Fudbaleri Vojvodine ubedljivo su savladali letonski Spartaks 3:0 (2:0), u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Fudbaleri Čukaričkog savladali su azerbejdžansku Gabalu 1:0 (0:0), u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Fudbal 16.07.2015 | 23:30
LE: Voša završila posao, Čuka minimalno do pobjede!

Novosađani su već u prvih 15 minuta razbili goste pogocima Aleksandra Stanisavljevića i Miljana Mrdakovića, da bi goste dva minuta pre kraja dotukao autogol Mickeviča.

Vojvodina je dominirala od prvog do poslednjeg minuta, u prvih 15 je iskoristila ukazane šanse, u nastavku neutralisala igru rivala, čekala šansu za novi gol, Mrdaković je pogodio i stativu, da bi na kraju stigao poklon.

Vojvodina je sjajno otvorila meč na Karađorđu i za svega 15 minuta srušila rivala pred oko 10.000 navijača.

Već u sedmom je Stanisavljević pogodio iz slobodnog udarca, drugi put ove sezone, slično kao protiv MTK u revanšu prvog kola.

Usledilo je mirnih desetak minuta, da bi u 16. gosti napravili početničku grešku, jedan igrač je neoprezno odigrao povratnu loptu na svojoj polovini terena, sve je to sjajni ispratio Mrdaković, koji izlazi sam na golmana Kolinka kojem loptu protura kroz noge.

U nastavku meča Voša je i dalje kontrolisala ritam, ali nije srljala u napadu. Novosađani su lako zaustavljali napade nedoraslog rivala, te vrebali šansu iz polukontri da povećaju vođstvo.

To se umalo dogodilo pet minuta pre poluvremena, kada je posle sjajne akcije po levoj strani, lopta stigla do Mrdakovića na visini peterca, on je opet prevario golmana Spartaksa, ali na nesreću domaćina pogodio je stativu.

Novosađani još više usporavaju igru u drugom poluvremenu, prete uglavnom udarcima sa distance preko Ivanića i Stanisavljevića, da bi ulaskom Ožegovića šansu tražili centaršutevima.

Kada se očekivalo da će Voša meč dobili sa dva gola razlike, "lale" je pogledala sreća. Posle ne previše opasnog centaršuta sa leve strane, vezni igrač gostiju Mickevič se spetljao i na atraktivan način zatresao svoju mrežu.

Revanš u Jurmali je za sedam dana.

Crno-beli su u potpunosti kontrolisali meč na Banovom brdu, ali su tek zahvaljujući sumnjivom penalu uspeli da steknu prednost.

Nikola Stojiljković je realizovao jedanaesterac posle faula nad Slavoljubom Srnićem. Gosti su "bunkerom" dobro odolevali Brđanima, koje čeka težak posao u Azerbejdžanu za sedam dana.

Gabala je došla na Banovo brdo s jednom namerom, da ne primi gol, te žestokim "bunkerom" čuvali svoj gol.

Brđani su bez pomoći kapitena Igora Matića, uglavnom kombinovali preko Srnića, koji je uz pomoć Bojića i Pavlovića tražio Stojiljkovića, koji je odlično izbegavao gužvu u kaznenom.

Nekoliko puta se našao sam prilikom dobijanja lopte, pa je u 30. minutu imao sjajnu situaciju iskosa sa desne strane, ali je previše oklevao, te je izborio smao korner.

To je ipak donelo dobru šansu Čukaričkom, Ostojić je sjajno skočio, ali je šutirao pored gola.

Gosti su bezuspešno vrebali šansu iz kontranapada, a kako je vreme prolazilo, Čuka je delovala sve opasnije, iako je teško stizala do gola rivala iz Azerbejdžana.

Konačno, u osmom minutu drugog dela Čukarički stiže do vođstva. Posle duplog pasa sa Stojiljkovićem, Srnić pada u kaznenom nakon klizećeg starta rivala.

Iako nije bilo kontakta, rumunski sudija Radu Petresku svira penal. Odgovornos je preuzeo mladi Stojiljković, koga je gllman Bezotošnij "pročitao", ali je njegov udarac u donji desni ugao bio neodbranjiv.

U nastavku duela Čukarički se nije povukao, tražio je drugi gol za lakši posao u Bakuu, a umalo je do njega stigao u nadoknadi vremena, ipak, šut Mirosavljevića je završio za malo pored stative.

Revanš meč je na programu za sedam dana.

Komentari / 0

Ostavite komentar