ЛЕ: Каква побједа Жеље усред Будимпеште!

Сарајевски Жељезничар славио је у четвртак увече над Ференцварошем у Будимпешти 0:1 (0:0) голом Џениса Бегановића у 90. минуту!

Фудбал 16.07.2015 | 23:15
ЛЕ: Каква побједа Жеље усред Будимпеште!

Тренер Жеље Миломир Одовић је у најави утакмице истакао да је циљ плавих пласман у наредну рунду квалификација за Лигу Европе и да им за тај успјех треба повољан резултат из Будимпеште.

Вјероватно би искусни стручњак био презадовољан и ремијем, али је повукао праве потезе и измјенама директно допринио сензационалној побједи клуба са Грбавице над Ференцварошем (0:1).

Акцију из 90. минута "режирали" су управо резервисти - Дијата је спустио главом лопту ка Џенису Бегановићу, који је са неких 11 метара рутински поспремио у супротан угао мађарског гола за велико славље око 500 сарајевских навијача, који су допутовали у Мађарску!

Ипак, иако је уз Одовића и Бегановића, који су апсолутни хероји свих навијача Жеље, огроман посао одиграла је у четвртак и одбрана сарајевског тима, посебно у другом полувремену које је одиграла без иједне грешке.

И везни ред је био на висини задатка, поготово у оном дефанзивном дијелу, односно у оном дијелу који је кварио игру противника, па Ференцварош у наставку није створио ниједну стопостотну шансу.

У првом их је било, барем двије-три, али ни Золтан Гера упркос искуство у енглеској Премијер лиги није био присебан да затресе мрежу вечерас одличног капитена Маријана Антоловића, чији ће задатак сљедећег четвртка на Кошеву бити да сачува своју мрежу.

А онда ће се моћи славити у пуном смислу...

Напоменимо и да је двобој у Мађарској одлично водио судија са Исланда Гунар Јарл Јонсон.

САСТАВИ

Ференварош:Дибуш, Леандро, Бусаи, Налепа, Дилавер, Рамирез, Боде, Гера, Ламах, Сомалија, Варга

Жељезничар: Антоловић, Косорић, Мемија, Богдановић, Квесић, Бајић, Благојевић, Хаџиахметовић, Садиковић, Ђелмић, Кокот

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Напокон

16.07.2015 21:16

Браво Зељо. Царсијска екипа за царсијску рају

ОДГОВОРИТЕ
Name

може се

16.07.2015 21:22

две похвале БН ВИДИТЕ ДА НИЈЕ ТЕШКО И ДА СЕ МОЖЕ ИЗВЈЕШТАВАТ О БОСАНСКО ХЕРЦЕГОВАЧКОМ СПОРТУ само да знате да вас цитамо и у федерацији и хвала вам на томе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре теб

17.07.2015 04:49

БН је независна телевизија и нису толико опредјељени национално као нпр. РТРС које Додик контролисе, код њих ти је само Додик и само СНСД!

Name

Едо , Слатина - Тузла

16.07.2015 22:23

Браво тренеру Миломиру Одовицу и момцима на одлицној утакмици !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бењо

17.07.2015 04:38

Браво љозе :) браво Бн ..

ОДГОВОРИТЕ