LE: Kakva pobjeda Želje usred Budimpešte!

Sarajevski Željezničar slavio je u četvrtak uveče nad Ferencvarošem u Budimpešti 0:1 (0:0) golom Dženisa Beganovića u 90. minutu!

Fudbal 16.07.2015 | 23:15
LE: Kakva pobjeda Želje usred Budimpešte!

Trener Želje Milomir Odović je u najavi utakmice istakao da je cilj plavih plasman u narednu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope i da im za taj uspjeh treba povoljan rezultat iz Budimpešte.

Vjerovatno bi iskusni stručnjak bio prezadovoljan i remijem, ali je povukao prave poteze i izmjenama direktno doprinio senzacionalnoj pobjedi kluba sa Grbavice nad Ferencvarošem (0:1).

Akciju iz 90. minuta "režirali" su upravo rezervisti - Dijata je spustio glavom loptu ka Dženisu Beganoviću, koji je sa nekih 11 metara rutinski pospremio u suprotan ugao mađarskog gola za veliko slavlje oko 500 sarajevskih navijača, koji su doputovali u Mađarsku!

Ipak, iako je uz Odovića i Beganovića, koji su apsolutni heroji svih navijača Želje, ogroman posao odigrala je u četvrtak i odbrana sarajevskog tima, posebno u drugom poluvremenu koje je odigrala bez ijedne greške.

I vezni red je bio na visini zadatka, pogotovo u onom defanzivnom dijelu, odnosno u onom dijelu koji je kvario igru protivnika, pa Ferencvaroš u nastavku nije stvorio nijednu stopostotnu šansu.

U prvom ih je bilo, barem dvije-tri, ali ni Zoltan Gera uprkos iskustvo u engleskoj Premijer ligi nije bio priseban da zatrese mrežu večeras odličnog kapitena Marijana Antolovića, čiji će zadatak sljedećeg četvrtka na Koševu biti da sačuva svoju mrežu.

A onda će se moći slaviti u punom smislu...

Napomenimo i da je dvoboj u Mađarskoj odlično vodio sudija sa Islanda Gunar Jarl Jonson.

SASTAVI

Ferenvaroš:Dibuš, Leandro, Busai, Nalepa, Dilaver, Ramirez, Bode, Gera, Lamah, Somalija, Varga

Željezničar: Antolović, Kosorić, Memija, Bogdanović, Kvesić, Bajić, Blagojević, Hadžiahmetović, Sadiković, Đelmić, Kokot

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Napokon

16.07.2015 21:16

Bravo Zeljo. Carsijska ekipa za carsijsku raju

ODGOVORITE
Name

može se

16.07.2015 21:22

dve pohvale BN VIDITE DA NIJE TEŠKO I DA SE MOŽE IZVJEŠTAVAT O BOSANSKO HERCEGOVAČKOM SPORTU samo da znate da vas citamo i u federaciji i hvala vam na tome...

ODGOVORITE
Name

re teb

17.07.2015 04:49

BN je nezavisna televizija i nisu toliko opredjeljeni nacionalno kao npr. RTRS koje Dodik kontrolise, kod njih ti je samo Dodik i samo SNSD!

Name

Edo , Slatina - Tuzla

16.07.2015 22:23

Bravo treneru Milomiru Odovicu i momcima na odlicnoj utakmici !

ODGOVORITE
Name

Benjo

17.07.2015 04:38

Bravo ljoze :) bravo Bn ..

ODGOVORITE