Малверзације и код подјеле помоћи?

Готово годину дана од преузимања трактора и пољопривредне механизације из контигента хуманитарне помоћи Републике Кине угроженима од поплава, у Брчком још теку процедуре за подјелу.

Босна и Херцеговина 16.07.2015 | 22:45
Малверзације и код подјеле помоћи?

Први јавни позив је поништен а у другом су, тврди повртлар Јово Николић из Крепшића, критеријуми намјештени за родбину запослених у локалној управи и крупне газде.

Шесточлана породица Ђорђе и Јована Николића бави се повртларством дуже од 15 година и једино је регистровано домаћинство у овој производњи у Крепшићу код Брчког.

Испунили су, кажу, све критеријуме на првом јавном позиву за расподјелу механизације из донације НР Кине поплављеним домаћинима дистрикта а онда је Канцеларија за јавну имовину поништила листу корисника.

Услиједио је нови јавни позив за који су, каже, Јован, недостајале само фотографије добитника донације, родбине запослених у Влади и власника великих газдинастава.

Иако су на првој листи добили трактор с прикључцима, на новој Николића нема ни у рубрици - леђна прскалица.

И на нову одлуку Николићи су се опет жалили, потврђено је и у Канцеларији за управљање јавном имовином. Уколико се не нађу на коначној листи, одлучни су – покренуће управни спор пред Основним судом.

А хоће ли неко одговарати због свих малверзација и одуговлачења с подјелом кинеске донације за чије се складиштење у лучком магазину мјесечно из буџета дистрикта плаћа 2.600 КМ, у Влади нисмо добили одговоре.

(БН ТВ)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дивља јабука

16.07.2015 21:06

Ову власт треба згазити. Толико је торњака на позицијама на којима се нешто одлучује да је то невјероватно. Потпуна негативна селекција.

ОДГОВОРИТЕ