Malverzacije i kod podjele pomoći?

Gotovo godinu dana od preuzimanja traktora i poljoprivredne mehanizacije iz kontigenta humanitarne pomoći Republike Kine ugroženima od poplava, u Brčkom još teku procedure za podjelu.

Bosna i Hercegovina 16.07.2015 | 22:45
Malverzacije i kod podjele pomoći?

Prvi javni poziv je poništen a u drugom su, tvrdi povrtlar Jovo Nikolić iz Krepšića, kriterijumi namješteni za rodbinu zaposlenih u lokalnoj upravi i krupne gazde.

Šestočlana porodica Đorđe i Jovana Nikolića bavi se povrtlarstvom duže od 15 godina i jedino je registrovano domaćinstvo u ovoj proizvodnji u Krepšiću kod Brčkog.

Ispunili su, kažu, sve kriterijume na prvom javnom pozivu za raspodjelu mehanizacije iz donacije NR Kine poplavljenim domaćinima distrikta a onda je Kancelarija za javnu imovinu poništila listu korisnika.

Uslijedio je novi javni poziv za koji su, kaže, Jovan, nedostajale samo fotografije dobitnika donacije, rodbine zaposlenih u Vladi i vlasnika velikih gazdinastava.

Iako su na prvoj listi dobili traktor s priključcima, na novoj Nikolića nema ni u rubrici - leđna prskalica.

I na novu odluku Nikolići su se opet žalili, potvrđeno je i u Kancelariji za upravljanje javnom imovinom. Ukoliko se ne nađu na konačnoj listi, odlučni su – pokrenuće upravni spor pred Osnovnim sudom.

A hoće li neko odgovarati zbog svih malverzacija i odugovlačenja s podjelom kineske donacije za čije se skladištenje u lučkom magazinu mjesečno iz budžeta distrikta plaća 2.600 KM, u Vladi nismo dobili odgovore.

(BN TV)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

divlja jabuka

16.07.2015 21:06

Ovu vlast treba zgaziti. Toliko je tornjaka na pozicijama na kojima se nešto odlučuje da je to nevjerovatno. Potpuna negativna selekcija.

ODGOVORITE