Тур де Франс: Фрум и даље води, Родригесу 12. етапа!

Бициклиста Каћуше Хоаким Родригес тријумфовао је на 12. етапи трке Тур д’Франс, дугој 195 километара од Ланмезана до Плато де Беија.

Остали спортови 16.07.2015 | 20:20
Тур де Франс: Фрум и даље води, Родригесу 12. етапа!

Родригес је дошао до друге победе на овогодишњем издању најпрестижније трке на свету и то после соло бега по јакој киши и ветру.

Шпанац је у циљу имао предност од једног минута и 12 секунди у односу на возача Астане Јакоба Фулгсанга, док је Ромен Барде из Аг2Р Ла Мондијала био више од пола минута даље на трећој позицији.

Шампион Шпаније Алехандро Валверде из Мовистара је предводио групу главних фаворита, која је кроз циљ прошла скоро седам минута после Родригеса. Носилац жуте мајице Крис Фрум је био у тој групи, па је задржао два минута и 52 секунде предности у односу на Тиџеја Ван Гардерена из тима БМЦ после три дана у Пиринејима.

На седам километара до циља један од Фрумових ривала Наиро Кинтана је покушао да крене у бег, али се Џерејнт Томас из тима Скај постарао да не побегне пелотону. Напад је уследио баш пошто је Ричи Порте одрадио свој део посла за Фрума на челу групе. Пре Кинтане, напали су и Алберто Контадор из Тинкоф-Сакса и бранилац титуле Винченцо Нибали, али их је пелотон без проблема сустигао док је Порте диктирао темпо.

И Фрум је покушао да побегне на четири минута пре циља, а његов темпо су могли да испрате једино Кинтана, Контадор и Ван Гардерен. Валверде се убрзо придружио, али су се главни фаворити прегруписали и завршили етапу у истој групи.

На Туру се у петак вози етапа од Миреа до Родеа у дужини од 198,5 километара.

Коментари / 0

Оставите коментар