Tur de Frans: Frum i dalje vodi, Rodrigesu 12. etapa!

Biciklista Kaćuše Hoakim Rodriges trijumfovao je na 12. etapi trke Tur d’Frans, dugoj 195 kilometara od Lanmezana do Plato de Beija.

Ostali sportovi 16.07.2015 | 20:20
Tur de Frans: Frum i dalje vodi, Rodrigesu 12. etapa!

Rodriges je došao do druge pobede na ovogodišnjem izdanju najprestižnije trke na svetu i to posle solo bega po jakoj kiši i vetru.

Španac je u cilju imao prednost od jednog minuta i 12 sekundi u odnosu na vozača Astane Jakoba Fulgsanga, dok je Romen Barde iz Ag2R La Mondijala bio više od pola minuta dalje na trećoj poziciji.

Šampion Španije Alehandro Valverde iz Movistara je predvodio grupu glavnih favorita, koja je kroz cilj prošla skoro sedam minuta posle Rodrigesa. Nosilac žute majice Kris Frum je bio u toj grupi, pa je zadržao dva minuta i 52 sekunde prednosti u odnosu na Tidžeja Van Garderena iz tima BMC posle tri dana u Pirinejima.

Na sedam kilometara do cilja jedan od Frumovih rivala Nairo Kintana je pokušao da krene u beg, ali se Džerejnt Tomas iz tima Skaj postarao da ne pobegne pelotonu. Napad je usledio baš pošto je Riči Porte odradio svoj deo posla za Fruma na čelu grupe. Pre Kintane, napali su i Alberto Kontador iz Tinkof-Saksa i branilac titule Vinčenco Nibali, ali ih je peloton bez problema sustigao dok je Porte diktirao tempo.

I Frum je pokušao da pobegne na četiri minuta pre cilja, a njegov tempo su mogli da isprate jedino Kintana, Kontador i Van Garderen. Valverde se ubrzo pridružio, ali su se glavni favoriti pregrupisali i završili etapu u istoj grupi.

Na Turu se u petak vozi etapa od Mirea do Rodea u dužini od 198,5 kilometara.

Komentari / 0

Ostavite komentar