Соколац: Спријечити крађу шумских ресурса

Министар безбједности у Савјету министара БиХ Драган Мектић боравио је данас у посјети општини Соколац и са начелником те локалне заједнице разговарао о безбједносној ситуацији на подручју општине,али и планираним развојним пројектима.

Република Српска 16.07.2015 | 22:15
Соколац: Спријечити крађу шумских ресурса

,,Безбједност на подручју Сокоца је задовољавајућа'',сматра начелник оптине Соколац Милован Бјелица и посебно истиче коректан однос и сарадњу домицилног и повратничког становништва.

Министар безбједности Драган Мектић изразио је задовољство што на подручју општине Соколац нема инцидената који би се могли довести у везу са радикланим екстремним покретима,али је упозорио да реално постоји пријетња и то глобална.

,,Тероризам је глобали проблем и угрожава цијелу регију.Министарство безбједности прати цјелокупну ситуацију и предузима одређене мјере како би на вријеме спријечили такве појаве'',каже Мектић.

Начелник Сокоца упознао је министра Мектића и са пројектима чија је раелизација у току,те са оним који чекају одобрење,односно финансијску подршку како Владе Српске тако и Савјета министара БиХ.

Највећи проблем општине Соколац су природни ресурси које користи држава,односно Влада Српске али локалној заједници не враћа законом предвиђена средстава за кориштење тих добара,што знатно утиче на буџет оптине и испуњавање обавеза према становницима Сокоца.

,,О кориштењу шумских ресурса мора се повести више рачуна и увести појачана контрола.Тим ресурсима морају управљати стручни људи а не да то буде,,ратни плијен''појединих политичких партија као што је то сада случај,не само у Сокоцу већ и у цијелој Републици Српској'',истиче Бјелица.

,,Ако постоје назнаке да се у шумском газдинству ради о некој врсти организованог криминала,пљачки или злоупотеби службеног положаја,учинићу све да се око тога покрене озбиљна истрага и да се то истјера до краја,без обзора ко стоји из тога'',поручио је Мектић.

Мектић и Бјелица су разговарали и о могућностима сарадње министарства безбједности и Високе школе у Сокоцу која,између осталог, школује и кадрове из области безбједности.

(БН ТВ)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

сумар

16.07.2015 20:27

Тосица и Цоловица испитати под хитно. Отимацина гдје год се окренес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кадрови

16.07.2015 20:45

На Сокоцу има на далеко цувена виса скола, која је одсколовала многе мудре главе...Сада це они бити и дрзавни слузбеници!

ОДГОВОРИТЕ
Name

цибсон

16.07.2015 20:58

Какву он има надлезност у сумама мајко моја....а цовјека

ОДГОВОРИТЕ
Name

сумска пропаст

16.07.2015 21:47

Сумско газдинство романија у дебелом минусу директор се опија свакодневно суму сјеце ко стигне ма опсти јаваслук!!!!! Пинк пантери су мала маца за Тосица Цоловица и екипу! кад тад це то народ позлатити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан.бл

16.07.2015 22:52

Овај Мектиц је као вегета, у све се меса. Све висе ми лице на ове СНСД-ове кадрове. Само супља прица и сликање. Господине Мектицу, народ нема ста да једе а тај исти народ ти даје плату која није мала - око 7ооо км . Зато, доста сликања и супље прице . Крени у обрацун са криминалцима који су нас опљацкали.

ОДГОВОРИТЕ