Sokolac: Spriječiti krađu šumskih resursa

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Dragan Mektić boravio je danas u posjeti opštini Sokolac i sa načelnikom te lokalne zajednice razgovarao o bezbjednosnoj situaciji na području opštine,ali i planiranim razvojnim projektima.

Republika Srpska 16.07.2015 | 22:15
Sokolac: Spriječiti krađu šumskih resursa

,,Bezbjednost na području Sokoca je zadovoljavajuća'',smatra načelnik optine Sokolac Milovan Bjelica i posebno ističe korektan odnos i saradnju domicilnog i povratničkog stanovništva.

Ministar bezbjednosti Dragan Mektić izrazio je zadovoljstvo što na području opštine Sokolac nema incidenata koji bi se mogli dovesti u vezu sa radiklanim ekstremnim pokretima,ali je upozorio da realno postoji prijetnja i to globalna.

,,Terorizam je globali problem i ugrožava cijelu regiju.Ministarstvo bezbjednosti prati cjelokupnu situaciju i preduzima određene mjere kako bi na vrijeme spriječili takve pojave'',kaže Mektić.

Načelnik Sokoca upoznao je ministra Mektića i sa projektima čija je raelizacija u toku,te sa onim koji čekaju odobrenje,odnosno finansijsku podršku kako Vlade Srpske tako i Savjeta ministara BiH.

Najveći problem opštine Sokolac su prirodni resursi koje koristi država,odnosno Vlada Srpske ali lokalnoj zajednici ne vraća zakonom predviđena sredstava za korištenje tih dobara,što znatno utiče na budžet optine i ispunjavanje obaveza prema stanovnicima Sokoca.

,,O korištenju šumskih resursa mora se povesti više računa i uvesti pojačana kontrola.Tim resursima moraju upravljati stručni ljudi a ne da to bude,,ratni plijen''pojedinih političkih partija kao što je to sada slučaj,ne samo u Sokocu već i u cijeloj Republici Srpskoj'',ističe Bjelica.

,,Ako postoje naznake da se u šumskom gazdinstvu radi o nekoj vrsti organizovanog kriminala,pljački ili zloupotebi službenog položaja,učiniću sve da se oko toga pokrene ozbiljna istraga i da se to istjera do kraja,bez obzora ko stoji iz toga'',poručio je Mektić.

Mektić i Bjelica su razgovarali i o mogućnostima saradnje ministarstva bezbjednosti i Visoke škole u Sokocu koja,između ostalog, školuje i kadrove iz oblasti bezbjednosti.

(BN TV)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

sumar

16.07.2015 20:27

Tosica i Colovica ispitati pod hitno. Otimacina gdje god se okrenes.

ODGOVORITE
Name

Kadrovi

16.07.2015 20:45

Na Sokocu ima na daleko cuvena visa skola, koja je odskolovala mnoge mudre glave...Sada ce oni biti i drzavni sluzbenici!

ODGOVORITE
Name

cibson

16.07.2015 20:58

Kakvu on ima nadleznost u sumama majko moja....a covjeka

ODGOVORITE
Name

sumska propast

16.07.2015 21:47

Sumsko gazdinstvo romanija u debelom minusu direktor se opija svakodnevno sumu sjece ko stigne ma opsti javasluk!!!!! Pink panteri su mala maca za Tosica Colovica i ekipu! kad tad ce to narod pozlatiti.

ODGOVORITE
Name

Dejan.bl

16.07.2015 22:52

Ovaj Mektic je kao vegeta, u sve se mesa. Sve vise mi lice na ove SNSD-ove kadrove. Samo suplja prica i slikanje. Gospodine Mekticu, narod nema sta da jede a taj isti narod ti daje platu koja nije mala - oko 7ooo km . Zato, dosta slikanja i suplje price . Kreni u obracun sa kriminalcima koji su nas opljackali.

ODGOVORITE