Стефан Савић ће ипак на крају у Зенит!!!

Прва велика куповина Зенита: Стефан Савић завршава трансфер од којег се цакле очи! Руси понудили црногорском штопер огромну плату, још да се договоре са Фјорентином.

Фудбал 18.07.2015 | 13:00
Стефан Савић ће ипак на крају у Зенит!!!

Ни Милан, ни Атлетико Мадрид, ни Рома, ни Наполи, а ни Манчестер јунајтед који се стидљиво помињао минулих дана. Нова дестинација Стефана Савића по свему судећу биће - Зенит. И то од вечерас, пошто из Италије стижу информаиције да је шампион Русије пред штопера Фјорентине ставио понуду из категорије оних које се не одбијају.

Под ознаком „ексклузивно“, Калчомеркато је јавио да је клуб из Санкт Петербурга, који је месецима облетао око црногорског репрезентативца, понудио годишњу плату у износу од 4.000.000 евра. Скоро шест пута више у односу на 700.000 евра колико је примао у Фиренци. Отуда и наставак вести да ће колико до краја дана агент бившег првотимца Партизана допутовати у Русију на завршне преговоре са Зенитом.

За сада је спорна једино висина обештећења. Фјорентина је раније проценила Савића на 20.000.000 евра и чинило се да ће Милан, предвођен Адријаном Галијанијем, упсети да снизи цену на 15.000.000. Чак је у једном тренутку изгледано извесно да ће Стефан сарађивати са Синишом Михајловићем на Сан Сиру, али се онда јавио Зенит, појачао понуду на играча, који сад притиска клуб да га пусти. Зенит је понудио 15.000.000 евра Љубичастима и очекује се да преговарачке стране колико до краја дана усагласе ставове, јер разлика између понуде и потражње није непремостива.

С обзиром да иза Зенита стоји моћна компанија Гаспром јасно је да Руси могу да издвоје озбиљан новац за плаћање обештећења, тим пре што су овог лета довели Артјом Дзјубу (Спартак), Михаила Кержакова (Анжи) Артура Јусупова (Динамо Москва) и Дениса Качука (Самара), као слободне играче.

Коментари / 0

Оставите коментар