Stefan Savić će ipak na kraju u Zenit!!!

Prva velika kupovina Zenita: Stefan Savić završava transfer od kojeg se cakle oči! Rusi ponudili crnogorskom štoper ogromnu platu, još da se dogovore sa Fjorentinom.

Fudbal 18.07.2015 | 13:00
Stefan Savić će ipak na kraju u Zenit!!!

Ni Milan, ni Atletiko Madrid, ni Roma, ni Napoli, a ni Mančester junajted koji se stidljivo pominjao minulih dana. Nova destinacija Stefana Savića po svemu sudeću biće - Zenit. I to od večeras, pošto iz Italije stižu informaicije da je šampion Rusije pred štopera Fjorentine stavio ponudu iz kategorije onih koje se ne odbijaju.

Pod oznakom „ekskluzivno“, Kalčomerkato je javio da je klub iz Sankt Peterburga, koji je mesecima obletao oko crnogorskog reprezentativca, ponudio godišnju platu u iznosu od 4.000.000 evra. Skoro šest puta više u odnosu na 700.000 evra koliko je primao u Firenci. Otuda i nastavak vesti da će koliko do kraja dana agent bivšeg prvotimca Partizana doputovati u Rusiju na završne pregovore sa Zenitom.

Za sada je sporna jedino visina obeštećenja. Fjorentina je ranije procenila Savića na 20.000.000 evra i činilo se da će Milan, predvođen Adrijanom Galijanijem, upseti da snizi cenu na 15.000.000. Čak je u jednom trenutku izgledano izvesno da će Stefan sarađivati sa Sinišom Mihajlovićem na San Siru, ali se onda javio Zenit, pojačao ponudu na igrača, koji sad pritiska klub da ga pusti. Zenit je ponudio 15.000.000 evra Ljubičastima i očekuje se da pregovaračke strane koliko do kraja dana usaglase stavove, jer razlika između ponude i potražnje nije nepremostiva.

S obzirom da iza Zenita stoji moćna kompanija Gasprom jasno je da Rusi mogu da izdvoje ozbiljan novac za plaćanje obeštećenja, tim pre što su ovog leta doveli Artjom Dzjubu (Spartak), Mihaila Keržakova (Anži) Artura Jusupova (Dinamo Moskva) i Denisa Kačuka (Samara), kao slobodne igrače.

Komentari / 0

Ostavite komentar