Звезда продаје Ковачевића, Паркера, али и Рајковића!!!

Звезда нашла муштерију за Ацу Ковачевића, понуђен и Паркер, ломи се око продаје Рајковића! Црвено-бели продају оне који су вишак, али можда и капитена који је златна кока.

Фудбал 18.07.2015 | 22:00
Звезда продаје Ковачевића, Паркера, али и Рајковића!!!

Што се долазака играча тиче, Црвена звезда је завршила већи део посла и још се само чека Срђан Плавшић из Спартака, као и евентуалана трампа у којој би из Олимпије у замену за Џошуу Паркера стигао Марко Вукчевић.

Међутим, пред црвено-белима је сада да реше ситуацију око одлазака. Звезда већ годинама не зарађује од продаје играча, њени фудбалери немају високу цену на европском тржишту. У претходна два прелазна рока, Звездина највећа продаја је био Абиола Дауда у Витесе за 500.000 евра. Ситуација је овог лета другачија. Звезда опет има играче којих жели да се реши и који ће отићи за мале паре или бесплатно, али и плејаду младих фудбалера од којих би могло добро да се заради.

У првој групи прекобројних је везиста Александар Ковачевић за којег се дуго чекала нека понуда и сада је коначно могућ његов одлазак. Ковачевић је близу селидбе у Турску. Поред Касимпаше која се раније распитивала, али чије интересовање је утихнуло у последње време, сада се заинтересовала Коња. Овом турском прволигашу је потребан задњи везни, има простор за довођење једног странца и понуђен им је Ковачевић. Висина трансфера неће бити већа од 400.000 евра с тим што Звезди иде само 60 одсто од ове суме, а суботичком Спартаку преосталих 40 одсто. Уз раније продаје Оњила (400.000 евра) и Лазића (150.000), Звезда би од тројице прекобројних могла да заради близу 800.000 европских новчаница. Иначе, турском клубу је понуђен и Џошуа Паркер којег Звезда покушава да се реши свим силама... Могући су и одлаци Милоша Цветковића и Вукана Савићевића.

Ипак, права зарада од продаје играча би могла да дође једино од продаје неког из квинтета талентованих омладинаца. Још раније је Звезда продала део права на Луку Јовића и Михаила Ристића, па њихови одласци неће донети онолико новца колико они заиста вреде. Златне коке у овом тренутку су чланови шампионске генерације са Мундијалита Предраг Рајковић, Марко Грујић и Вукашин Јовановић. Рајковић је и у мечевима поротив Каирата показао да је врхунска класа голмана и будућа звезда европског фудбала, а што боље брани то су му и шансе за останак на Маракани мање.

Звезда је практично потрошила новац од Гаспорма за исплату дугова и добијање лиценце тако да се продаја Рајковића намеће као неминовност како би клуб преживео. ПСЖ и Лион су раније били заинтересовани, али су решили кадорвску ситуацију са голманима. ПСЖ је купио Кевина Трапа из Ајнтрајхта, Лион је продужио уговор са Антонијем Лопешом, тако да у игри остаје Бриж који се и пре Мундијалита озбиљно интересовао. Међутим, проблем је што Белгијанци не могу да понуде више од 2.500.000 евра, а с обзиром да Јагодини иде 30 одсто од трансфера, Звезди се та понуда не исплати.

Довољно је погледати како су прошли најзапаженији појединци са Мундијалита међу којима је Рајковић свакако заслужио место. Златна лопта Адама Траоре је прешао у Монако за 14.000.000 евра, освајач Сребрне лопте Данило је отишао у Валенсију за 10.000.000 евра, а „бронзани“ Сергеј Милинковић Савић је на прагу трансфера у Лацио који је синоћ појачао понуду за на 8.500.000 евра. Рајковић свакако не вреди мање од поменуте тројице, али као члан Црвене звезде која је у дуговима аутоматски кошта далеко мање од своје праве вредности. Када се узму у обзир и Звездине преговарачке способности за продају (клуб није зарадио ни милион евра од продаје играча у последњих годину дана), јасно је да ће неко у Европи сјајно проћи довођењем Рајковића за суму од око 3.000.000 евра. Ситуација је таква да Звезда не може да тврди пазар, паре су јој хитно потребне.

Поред Рајковића, клуб би у случају коректне понуде могао да напусти и Дамир Кахриман, тако да би голмански пар црвено-белих у новој сезони могли да чине Бојан Шаранов који још нема клуб и млади Филип Манојловић који је био трећи голман био члан шампионске генерације са Мундијалита.

Коментари / 0

Оставите коментар