Zvezda prodaje Kovačevića, Parkera, ali i Rajkovića!!!

Zvezda našla mušteriju za Acu Kovačevića, ponuđen i Parker, lomi se oko prodaje Rajkovića! Crveno-beli prodaju one koji su višak, ali možda i kapitena koji je zlatna koka.

Fudbal 18.07.2015 | 22:00
Zvezda prodaje Kovačevića, Parkera, ali i Rajkovića!!!

Što se dolazaka igrača tiče, Crvena zvezda je završila veći deo posla i još se samo čeka Srđan Plavšić iz Spartaka, kao i eventualana trampa u kojoj bi iz Olimpije u zamenu za Džošuu Parkera stigao Marko Vukčević.

Međutim, pred crveno-belima je sada da reše situaciju oko odlazaka. Zvezda već godinama ne zarađuje od prodaje igrača, njeni fudbaleri nemaju visoku cenu na evropskom tržištu. U prethodna dva prelazna roka, Zvezdina najveća prodaja je bio Abiola Dauda u Vitese za 500.000 evra. Situacija je ovog leta drugačija. Zvezda opet ima igrače kojih želi da se reši i koji će otići za male pare ili besplatno, ali i plejadu mladih fudbalera od kojih bi moglo dobro da se zaradi.

U prvoj grupi prekobrojnih je vezista Aleksandar Kovačević za kojeg se dugo čekala neka ponuda i sada je konačno moguć njegov odlazak. Kovačević je blizu selidbe u Tursku. Pored Kasimpaše koja se ranije raspitivala, ali čije interesovanje je utihnulo u poslednje vreme, sada se zainteresovala Konja. Ovom turskom prvoligašu je potreban zadnji vezni, ima prostor za dovođenje jednog stranca i ponuđen im je Kovačević. Visina transfera neće biti veća od 400.000 evra s tim što Zvezdi ide samo 60 odsto od ove sume, a subotičkom Spartaku preostalih 40 odsto. Uz ranije prodaje Onjila (400.000 evra) i Lazića (150.000), Zvezda bi od trojice prekobrojnih mogla da zaradi blizu 800.000 evropskih novčanica. Inače, turskom klubu je ponuđen i Džošua Parker kojeg Zvezda pokušava da se reši svim silama... Mogući su i odlaci Miloša Cvetkovića i Vukana Savićevića.

Ipak, prava zarada od prodaje igrača bi mogla da dođe jedino od prodaje nekog iz kvinteta talentovanih omladinaca. Još ranije je Zvezda prodala deo prava na Luku Jovića i Mihaila Ristića, pa njihovi odlasci neće doneti onoliko novca koliko oni zaista vrede. Zlatne koke u ovom trenutku su članovi šampionske generacije sa Mundijalita Predrag Rajković, Marko Grujić i Vukašin Jovanović. Rajković je i u mečevima porotiv Kairata pokazao da je vrhunska klasa golmana i buduća zvezda evropskog fudbala, a što bolje brani to su mu i šanse za ostanak na Marakani manje.

Zvezda je praktično potrošila novac od Gasporma za isplatu dugova i dobijanje licence tako da se prodaja Rajkovića nameće kao neminovnost kako bi klub preživeo. PSŽ i Lion su ranije bili zainteresovani, ali su rešili kadorvsku situaciju sa golmanima. PSŽ je kupio Kevina Trapa iz Ajntrajhta, Lion je produžio ugovor sa Antonijem Lopešom, tako da u igri ostaje Briž koji se i pre Mundijalita ozbiljno interesovao. Međutim, problem je što Belgijanci ne mogu da ponude više od 2.500.000 evra, a s obzirom da Jagodini ide 30 odsto od transfera, Zvezdi se ta ponuda ne isplati.

Dovoljno je pogledati kako su prošli najzapaženiji pojedinci sa Mundijalita među kojima je Rajković svakako zaslužio mesto. Zlatna lopta Adama Traore je prešao u Monako za 14.000.000 evra, osvajač Srebrne lopte Danilo je otišao u Valensiju za 10.000.000 evra, a „bronzani“ Sergej Milinković Savić je na pragu transfera u Lacio koji je sinoć pojačao ponudu za na 8.500.000 evra. Rajković svakako ne vredi manje od pomenute trojice, ali kao član Crvene zvezde koja je u dugovima automatski košta daleko manje od svoje prave vrednosti. Kada se uzmu u obzir i Zvezdine pregovaračke sposobnosti za prodaju (klub nije zaradio ni milion evra od prodaje igrača u poslednjih godinu dana), jasno je da će neko u Evropi sjajno proći dovođenjem Rajkovića za sumu od oko 3.000.000 evra. Situacija je takva da Zvezda ne može da tvrdi pazar, pare su joj hitno potrebne.

Pored Rajkovića, klub bi u slučaju korektne ponude mogao da napusti i Damir Kahriman, tako da bi golmanski par crveno-belih u novoj sezoni mogli da čine Bojan Šaranov koji još nema klub i mladi Filip Manojlović koji je bio treći golman bio član šampionske generacije sa Mundijalita.

Komentari / 0

Ostavite komentar