ДК: Срби пуцају од оптимизма и кажу - освојићемо ''Салатару''!

Селектор тениске репрезентација Србије Богдан Обрадовић рекао је пре почетка четвртфиналног окршаја са селекцијом Аргентине да је циљ поновно освајање "салатаре", а да је победа над "гаучосима" само један од задатака у низу.

Тенис 17.07.2015 | 11:40
ДК: Срби пуцају од оптимизма и кажу - освојићемо ''Салатару''!

Филип Крајиновић отвара у петак двобој са Мајером, а након тога на терен излазе Виктор Троицки и Федерико Делбонис.

"Тренирали смо четири дана, имамо доста сати проведених на терену. Филип игра први, он је то и прижељковао, па му се та жеља му се и испунила, а после њега на игралиште излази Виктор. Аргентинци су добар тим, имају одличне играче, али ми имамо високу зону самопозуздања, следећа нам је десета година у највишем рангу Дејвис купа. Циљ нам је да освојимо такмичење, а ово је један од задатака који морамо да испунимо на путу до тог освајања", рекао је Обрадовић.

Селектор је такође истакао да је тим константно у контакту са Новаком Ђоковићем који не наступа у четвртфиналу у Аргентини.

"Нема дискусије, у најтежим тренуцима смо правили резултате који се од нас очекују. Тим је наштимован на највеће могуће резултате. Ноле нам даје снаге, подржава нас, нон стоп смо у контакту и даје нам подршку. Оно што он ради, ми исто морамо да испунимо, а то је насјајније одличје", закључио је Обрадовић.

Потпредседник Тениског савеза Србије Горан Ђоковић очекује победу Србије.

"Момци су сјајни, имамо пуно поверење у њих да ћемо да победимо Аргентинце", рекао је Ђоковић.

Виктор Троицки најавио је победу српске селекције у четвртфиналу Дејвис купа у Аргентини, а онда у шали навео да му је драго што други излази на терену, те да му је жао што ће Филип Крајиновић, који игра први, морате мало раније да устане.

"Спремни улазимо у меч, тренирали смо добро, задовољни смо условима. У Филипа се највише уздамо, јер игра сјајно. Могу дуже да спавам, жао ми је Филипа што ће морати да устаје раније, такав му је посао", нашалио се Троицки.

"Драго ми је што играм први, неће ми то сметати, бићу спреман, немам неки превелики проблем да устанем рано. Спремни смо, то је најбитније, позитивни смо и надамо се најбољем јер ћемо дати све од себе и верујемо у победу", навео је Крајиновић.

Коментари / 0

Оставите коментар