DK: Srbi pucaju od optimizma i kažu - osvojićemo ''Salataru''!

Selektor teniske reprezentacija Srbije Bogdan Obradović rekao je pre početka četvrtfinalnog okršaja sa selekcijom Argentine da je cilj ponovno osvajanje "salatare", a da je pobeda nad "gaučosima" samo jedan od zadataka u nizu.

Tenis 17.07.2015 | 11:40
DK: Srbi pucaju od optimizma i kažu - osvojićemo ''Salataru''!

Filip Krajinović otvara u petak dvoboj sa Majerom, a nakon toga na teren izlaze Viktor Troicki i Federiko Delbonis.

"Trenirali smo četiri dana, imamo dosta sati provedenih na terenu. Filip igra prvi, on je to i priželjkovao, pa mu se ta želja mu se i ispunila, a posle njega na igralište izlazi Viktor. Argentinci su dobar tim, imaju odlične igrače, ali mi imamo visoku zonu samopozuzdanja, sledeća nam je deseta godina u najvišem rangu Dejvis kupa. Cilj nam je da osvojimo takmičenje, a ovo je jedan od zadataka koji moramo da ispunimo na putu do tog osvajanja", rekao je Obradović.

Selektor je takođe istakao da je tim konstantno u kontaktu sa Novakom Đokovićem koji ne nastupa u četvrtfinalu u Argentini.

"Nema diskusije, u najtežim trenucima smo pravili rezultate koji se od nas očekuju. Tim je naštimovan na najveće moguće rezultate. Nole nam daje snage, podržava nas, non stop smo u kontaktu i daje nam podršku. Ono što on radi, mi isto moramo da ispunimo, a to je nasjajnije odličje", zaključio je Obradović.

Potpredsednik Teniskog saveza Srbije Goran Đoković očekuje pobedu Srbije.

"Momci su sjajni, imamo puno poverenje u njih da ćemo da pobedimo Argentince", rekao je Đoković.

Viktor Troicki najavio je pobedu srpske selekcije u četvrtfinalu Dejvis kupa u Argentini, a onda u šali naveo da mu je drago što drugi izlazi na terenu, te da mu je žao što će Filip Krajinović, koji igra prvi, morate malo ranije da ustane.

"Spremni ulazimo u meč, trenirali smo dobro, zadovoljni smo uslovima. U Filipa se najviše uzdamo, jer igra sjajno. Mogu duže da spavam, žao mi je Filipa što će morati da ustaje ranije, takav mu je posao", našalio se Troicki.

"Drago mi je što igram prvi, neće mi to smetati, biću spreman, nemam neki preveliki problem da ustanem rano. Spremni smo, to je najbitnije, pozitivni smo i nadamo se najboljem jer ćemo dati sve od sebe i verujemo u pobedu", naveo je Krajinović.

Komentari / 0

Ostavite komentar