Ријеке и базени замјена за море

Иако је сезона годишњих одмора увелико почела, највечи број запослених Српчана овог љета неће видјети море. Основни разлози су, кажу, танки новчаници.

Република Српска 16.07.2015 | 17:20
Ријеке и базени замјена за море

Спас од врућне налазе на шљункарама ријека Врбас и Сава, које су, истина, неуредјене, али ипак пружају могућност расхладјивања и купања.

Ту су и два базена – „Посеједон“ у Српцу, гдје је дневна улазница 4 КМ за одрасле, а 2 за дјецу до 5 година.

Нешто удаљенији Спортско-рекреациони центар „Бардача“, са базеном олимпијских размјера и малим базенима за дјечији узраст, пружа изванредне услове за купање, одмор и рекреацију, гдје се посјетиоци могу заштитити од жега и у дебелој хладовини стогодишњих стабала храста и другог дрвећа.

На располагању имају уредјена мјеста за роштиљање, те језеро за пецање, спортске терене и угоститељске услуге на базенима. Улазница за одрасле је 3 КМ, а за дјецу до 5 година старости улаз је бесплатан.

Базени су у дане викенда пуни, али је посјета осталим данима, и поред приступачних цијена улазница, скромна. Заштиту од тропских врућина, углавном, тражи омладина.

Они који би бар накратко напустили град, имају на располагању и природна излетишта, као што су Дурова и „Сувајац“, на Мотајици, двадесетак километара удаљена од Српца, као и излетиште „Љесков конак“ у Каоцима, такодје, у природном амбијенту на Мотајици.

За љубитеље вјерског туризма, све благодети пружа и манастир „Осовица“, који се простире на локалитету од 4 хектара у срцу Мотајице, поред ријечице Манастирице.

Овај манастир у изградњи привлачи све већу пажњу вјерника, али и осталих градјана из свих крајева Републике Српске и многих мјеста у Босни и Херцеговини и ван ње. Ради се о обновљеном манастиру који потиче из 13. вијека.

(Саво Кесер)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Морепловац

16.07.2015 18:45

Тако и треба. Морамо затегнути каисеве. Нико на море, док Миле не озени сина који неради вец годину.

ОДГОВОРИТЕ