Rijeke i bazeni zamjena za more

Iako je sezona godišnjih odmora uveliko počela, največi broj zaposlenih Srpčana ovog ljeta neće vidjeti more. Osnovni razlozi su, kažu, tanki novčanici.

Republika Srpska 16.07.2015 | 17:20
Rijeke i bazeni zamjena za more

Spas od vrućne nalaze na šljunkarama rijeka Vrbas i Sava, koje su, istina, neuredjene, ali ipak pružaju mogućnost rashladjivanja i kupanja.

Tu su i dva bazena – „Posejedon“ u Srpcu, gdje je dnevna ulaznica 4 KM za odrasle, a 2 za djecu do 5 godina.

Nešto udaljeniji Sportsko-rekreacioni centar „Bardača“, sa bazenom olimpijskih razmjera i malim bazenima za dječiji uzrast, pruža izvanredne uslove za kupanje, odmor i rekreaciju, gdje se posjetioci mogu zaštititi od žega i u debeloj hladovini stogodišnjih stabala hrasta i drugog drveća.

Na raspolaganju imaju uredjena mjesta za roštiljanje, te jezero za pecanje, sportske terene i ugostiteljske usluge na bazenima. Ulaznica za odrasle je 3 KM, a za djecu do 5 godina starosti ulaz je besplatan.

Bazeni su u dane vikenda puni, ali je posjeta ostalim danima, i pored pristupačnih cijena ulaznica, skromna. Zaštitu od tropskih vrućina, uglavnom, traži omladina.

Oni koji bi bar nakratko napustili grad, imaju na raspolaganju i prirodna izletišta, kao što su Durova i „Suvajac“, na Motajici, dvadesetak kilometara udaljena od Srpca, kao i izletište „Ljeskov konak“ u Kaocima, takodje, u prirodnom ambijentu na Motajici.

Za ljubitelje vjerskog turizma, sve blagodeti pruža i manastir „Osovica“, koji se prostire na lokalitetu od 4 hektara u srcu Motajice, pored riječice Manastirice.

Ovaj manastir u izgradnji privlači sve veću pažnju vjernika, ali i ostalih gradjana iz svih krajeva Republike Srpske i mnogih mjesta u Bosni i Hercegovini i van nje. Radi se o obnovljenom manastiru koji potiče iz 13. vijeka.

(Savo Keser)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Moreplovac

16.07.2015 18:45

Tako i treba. Moramo zategnuti kaiseve. Niko na more, dok Mile ne ozeni sina koji neradi vec godinu.

ODGOVORITE