Источна Илиџа стипендира студенте

Начелник општине Источна Илиџа Предраг Ковач, потписао је данас уговоре о стипендирању са 35 студената првог циклуса из ове општине. Он сматра да ће помоћ коју општина пружа студентима бити мотив за даљи рад и подстицај да што успјешније заврше студије и буду водећи људи у свом граду.

Република Српска 16.07.2015 | 19:03
Источна Илиџа стипендира студенте

"Ово је скромна помоћ. Оно што у овом тренутку морамо је да мислимо на ове младе људе и да им помогнемо колико можемо, како би и они у наредном периоду радили сличне ствари за покољења која долазе”, истакао је Ковач.

Десет стипендија је додијељено најуспјешнијим студентима, док је 25 отишло у руке студентима из породица са слабијим материјалним статусом.

Студенти су изразили задовољство због додијељених стипендија, јер сматрају да је то показатељ да се труд исплати.

"Ово је за све нас потврда рада и труда. Стипендија ће представљати мотивацију да се и даље трудимо, радимо и будемо успјешни као и до сада”, изјавила је Снежана Пророк, студент 3. године на Фармацеутском факултету.

"Сматрам ово лијепим подстицајем наше општине. Сваки студент данас захтијева одређене финансије да би студирао, али и за живот ван факултета”, рекао је Славиша Кукричар, студент 2. године Филозофског факултета катедре за општу књижевност и театрологију.

"Требало је доста одрицања, али се на крају све исплати. Питање је само који су вам приоритети и за шта треба одвојити највише времена. Стипендија ће ми много значити јер завршавам основне студије и имам план да мастер студиј упишем у иностранству”, навела је Сања Крстић, студент 3. године Грађевинског факултета.

Прва стипендија студентима ће бити исплаћена већ сутра, а до краја календарске године очекује се исплата укупног износа од 1000 КМ.

(БН ТВ)

Коментари / 0

Оставите коментар