Istočna Ilidža stipendira studente

Načelnik opštine Istočna Ilidža Predrag Kovač, potpisao je danas ugovore o stipendiranju sa 35 studenata prvog ciklusa iz ove opštine. On smatra da će pomoć koju opština pruža studentima biti motiv za dalji rad i podsticaj da što uspješnije završe studije i budu vodeći ljudi u svom gradu.

Republika Srpska 16.07.2015 | 19:03
Istočna Ilidža stipendira studente

"Ovo je skromna pomoć. Ono što u ovom trenutku moramo je da mislimo na ove mlade ljude i da im pomognemo koliko možemo, kako bi i oni u narednom periodu radili slične stvari za pokoljenja koja dolaze”, istakao je Kovač.

Deset stipendija je dodijeljeno najuspješnijim studentima, dok je 25 otišlo u ruke studentima iz porodica sa slabijim materijalnim statusom.

Studenti su izrazili zadovoljstvo zbog dodijeljenih stipendija, jer smatraju da je to pokazatelj da se trud isplati.

"Ovo je za sve nas potvrda rada i truda. Stipendija će predstavljati motivaciju da se i dalje trudimo, radimo i budemo uspješni kao i do sada”, izjavila je Snežana Prorok, student 3. godine na Farmaceutskom fakultetu.

"Smatram ovo lijepim podsticajem naše opštine. Svaki student danas zahtijeva određene finansije da bi studirao, ali i za život van fakulteta”, rekao je Slaviša Kukričar, student 2. godine Filozofskog fakulteta katedre za opštu književnost i teatrologiju.

"Trebalo je dosta odricanja, ali se na kraju sve isplati. Pitanje je samo koji su vam prioriteti i za šta treba odvojiti najviše vremena. Stipendija će mi mnogo značiti jer završavam osnovne studije i imam plan da master studij upišem u inostranstvu”, navela je Sanja Krstić, student 3. godine Građevinskog fakulteta.

Prva stipendija studentima će biti isplaćena već sutra, a do kraja kalendarske godine očekuje se isplata ukupnog iznosa od 1000 KM.

(BN TV)

Komentari / 0

Ostavite komentar