Ивановић очекује долазак Телетовића и Нуркића

Душко Ивановић, селектор кошаркаша Босне и Херцеговине скратио је списак за предстојећи Еуробаскет на 17 играча, а у стручном штабу очекују да ће се на окупљању 23. јула појаве и прве звијезде тима Мирза Телетовић и Јусуф Нуркић.

Кошарка 17.07.2015 | 13:20
Ивановић очекује долазак Телетовића и Нуркића

"Нити један играч до данас у Кошаркашки савез Босне и Херцеговине није званично упутио допис да се из овог или оног разлога одбија одазвати на позив селектора Ивановића за наступ на Еуробаскету. Сходно томе, ми на окупљању очекујемо и Телетовића, Нуркића и Нихада Ђедовића. У бити списак је скраћен на 16 играча, плус Нуркића који ће, ако му љекарски налази и здравствено стање омогуће тренирање и наступ на ЕП, конкурисати за предстојеће Европско првенство у Француској", рекао је Игор Стојановић, директор кошаркашке репрезентације БиХ.

"Од споменуте тројице посљедњих дана једино смо успјели ступити у контакт са Нихадом Ђедовићем. Он ће се појавити на окупљању и лично јавности појаснити у каквој је ситуацији и да ли ће играти на наредном Европском првенству".

Стојановић није желио потврдити, ни демантовати информацију да ће Ђедовић, који се одрекао бх. држављанства у корист њемачког, тешко до почетка ЕП успјети повратити статус држављанина БиХ, тако да према свему судећи селектор Ивановић неће моћи рачунати на аса Бајерна.

"Телетовић и Нуркић на основу НБА клаузуле са репрезентацијом могу тренирати тек од 1. августа, јер играч из НБА лиге са репрезентацијом на припремама може провести највише 35 дана. Искрено, ми их очекујем на окупљању са саиграчима, а потом и да селектор дефинитивно сазна желе ли, односно хоће ли, могу ли бити у тиму за Еуробаскет".

На Ивановићевом скраћеном списку су: Немања Гордић, Мухамед Пашалић, Алеx Ренфрое, Марко Шутало, Далибор Першић, Нихад Ђедовић, Адин Врабац, Марко Јошило, Недим Буза, Мирза Телетовић, Миња Милошевић, Мирослав Тодић, Елмедин Кикановић, Стефан Глоговац, Драшко Албијанић, Андрија Стипановић, те Јусуф Нуркић.

На Еуробаскет Ивановић ће повести 12 играча, а списак ће додатно скратити током припремног периода. Окупљање репрезентативаца заказано је за 23. јула у сарајевском предграђу Илиџа.

БиХ ће на ЕП, које почиње 5. септембра, играти у групи А у француском Монпељеу против Француске, Пољске, Израела, Русије и Финске.

Коментари / 0

Оставите коментар