Милутинов иде у Ефес?!

Уместо код садашњег, центар Партизана могао би да заврши код претходног селектора Србије.

Кошарка 17.07.2015 | 12:40
Милутинов иде у Ефес?!

Николи Милутинову скочила је цена после добрих игара у дресу Партизана, а чини се још више после запаженог пласмана на НБА драфту, када су га Сан Антонио Спурси одабрали са 26. позиције.

Дуго се спекулисало да је двадесетогодишњи центар жеља Александра Ђорђевића, новог тренера Панатинаикоса, али изгледа да "зелени" после договора са Мирославом Радуљицом нису више толико заинтересовани.

Добро обавештени турски новинар Ферсу Јахјабејоглу у четвртак поподне је објавио на Тwиттеру да је фаворит за довођење Милутинова постао Ефес и да се за реализацију трансфера само чека да Стратос Перпероглу пређе у Олимпијакос.

Милутинова би у истанбулском клубу тренирао претходни селектор Србије, Душан Ивковић, под чијим вођством већ стасавају неки од највећих европских талената - Дарио Шарић и Чеди Осман.

Ефес је овог лета довео Американца Брајанта Данстона из Олимпијакоса, а пошто ће Ненад Крстић због повреде колена дуже време бити ван строја, за искушења у Евролиги му је потребан још један квалитетан центар.

Ту се поставља питање има ли логике да Ивковић доведе релативно неискусног Милутинова, када у тиму већ има домаћег талента истог годишта - Емирчана Кошута, освајача златних медаља на У18 и У20 првенствима Европе претходна два лета...

Ако га доведе, то ће значити да у њега има велико поверење и да је Милутинов после три године рада са Душком Вујошевићем спреман да одговори захтевима амбициозног европског клуба. Аргумент у прилог том трансферу могло би да буде и дугогодишње пријатељство Ивковића са тренером Сан Антонија Грегом Поповићем.

Сачекајмо неколико дана...

Коментари / 0

Оставите коментар