Milutinov ide u Efes?!

Umesto kod sadašnjeg, centar Partizana mogao bi da završi kod prethodnog selektora Srbije.

Košarka 17.07.2015 | 12:40
Milutinov ide u Efes?!

Nikoli Milutinovu skočila je cena posle dobrih igara u dresu Partizana, a čini se još više posle zapaženog plasmana na NBA draftu, kada su ga San Antonio Spursi odabrali sa 26. pozicije.

Dugo se spekulisalo da je dvadesetogodišnji centar želja Aleksandra Đorđevića, novog trenera Panatinaikosa, ali izgleda da "zeleni" posle dogovora sa Miroslavom Raduljicom nisu više toliko zainteresovani.

Dobro obavešteni turski novinar Fersu Jahjabejoglu u četvrtak popodne je objavio na Twitteru da je favorit za dovođenje Milutinova postao Efes i da se za realizaciju transfera samo čeka da Stratos Perperoglu pređe u Olimpijakos.

Milutinova bi u istanbulskom klubu trenirao prethodni selektor Srbije, Dušan Ivković, pod čijim vođstvom već stasavaju neki od najvećih evropskih talenata - Dario Šarić i Čedi Osman.

Efes je ovog leta doveo Amerikanca Brajanta Danstona iz Olimpijakosa, a pošto će Nenad Krstić zbog povrede kolena duže vreme biti van stroja, za iskušenja u Evroligi mu je potreban još jedan kvalitetan centar.

Tu se postavlja pitanje ima li logike da Ivković dovede relativno neiskusnog Milutinova, kada u timu već ima domaćeg talenta istog godišta - Emirčana Košuta, osvajača zlatnih medalja na U18 i U20 prvenstvima Evrope prethodna dva leta...

Ako ga dovede, to će značiti da u njega ima veliko poverenje i da je Milutinov posle tri godine rada sa Duškom Vujoševićem spreman da odgovori zahtevima ambicioznog evropskog kluba. Argument u prilog tom transferu moglo bi da bude i dugogodišnje prijateljstvo Ivkovića sa trenerom San Antonija Gregom Popovićem.

Sačekajmo nekoliko dana...

Komentari / 0

Ostavite komentar