Трећи дан букти пожар на Требињским брдима

Стотињак ватрогасаца и других служби за ванредне ситуације и данас гаси пожар великих размјера који је прије три дана избио у рејону Требињских брда, потврдио је Срни командир Територијалне ватрогасне јединице Требиње Данко Вуковић.

Република Српска 16.07.2015 | 20:29
Трећи дан букти пожар на Требињским брдима

Вуковић каже да је пожар који се јутрос ширио према селу Вучији До стављен под контролу, те да је тренутно захватио неприступачни терен према Љубињу због чега је ватру немогуће гасити.

Усљед вјетра, пожар се непрекидно шири, па ватрогасне јединице дежурају уз линију пожара како би се спријечило да се ватра врати према селима Јабука и Вучији До.

Према Вуковићевим ријечима, опасности по села и објекте за сада нема.

На гашењу пожара, осим требињских и ластванских ватрогасаца, и даље су ангажовани припадници Цивилне заштите Требиње, Центра за газдовање кршом и 50 радника Градске управе који су у помоћ притекли јутрос.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Согун

16.07.2015 12:16

Мислим да просле године, због поплава, није било позара око Требиња. Без тога, вец деценију-двије сваке године оваква вијест и неколико дана и седмица буде теме по медијима. Као сто свако зиме негдје буде наслов "Снијег у децембру изненадио путаре". Надлезне, у принципу, заболи један екстремитет...

ОДГОВОРИТЕ
Name

сасарс

16.07.2015 12:33

Надам се да се неће проширити до Белог Косјерине у Планим долима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Серафим

16.07.2015 12:50

У америци је Калифорнија после терористицког напада сваке године горила као никада раније засто?? Зато сто су терористи подметали позаре ето и код нас то зло долази, волео би да гресим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ватра

16.07.2015 16:52

Најбољи и најлакси нацин раздузити лову из будзета.Ста ватра прогута нико никад не сазна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦЗ

16.07.2015 18:34

И прије пар година кад су били актуелни позари Предсједник и Снсд су се успјесно одупрли унитаристима и странцима у преносу надлезности када су дотицни хтјели да оформе противпозарну авијацију на нивоу БиХ.

ОДГОВОРИТЕ