Treći dan bukti požar na Trebinjskim brdima

Stotinjak vatrogasaca i drugih službi za vanredne situacije i danas gasi požar velikih razmjera koji je prije tri dana izbio u rejonu Trebinjskih brda, potvrdio je Srni komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje Danko Vuković.

Republika Srpska 16.07.2015 | 20:29
Treći dan bukti požar na Trebinjskim brdima

Vuković kaže da je požar koji se jutros širio prema selu Vučiji Do stavljen pod kontrolu, te da je trenutno zahvatio nepristupačni teren prema LJubinju zbog čega je vatru nemoguće gasiti.

Usljed vjetra, požar se neprekidno širi, pa vatrogasne jedinice dežuraju uz liniju požara kako bi se spriječilo da se vatra vrati prema selima Jabuka i Vučiji Do.

Prema Vukovićevim riječima, opasnosti po sela i objekte za sada nema.

Na gašenju požara, osim trebinjskih i lastvanskih vatrogasaca, i dalje su angažovani pripadnici Civilne zaštite Trebinje, Centra za gazdovanje kršom i 50 radnika Gradske uprave koji su u pomoć pritekli jutros.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Sogun

16.07.2015 12:16

Mislim da prosle godine, zbog poplava, nije bilo pozara oko Trebinja. Bez toga, vec deceniju-dvije svake godine ovakva vijest i nekoliko dana i sedmica bude teme po medijima. Kao sto svako zime negdje bude naslov "Snijeg u decembru iznenadio putare". Nadlezne, u principu, zaboli jedan ekstremitet...

ODGOVORITE
Name

sasars

16.07.2015 12:33

Nadam se da se neće proširiti do Belog Kosjerine u Planim dolima...

ODGOVORITE
Name

Serafim

16.07.2015 12:50

U americi je Kalifornija posle teroristickog napada svake godine gorila kao nikada ranije zasto?? Zato sto su teroristi podmetali pozare eto i kod nas to zlo dolazi, voleo bi da gresim.

ODGOVORITE
Name

Vatra

16.07.2015 16:52

Najbolji i najlaksi nacin razduziti lovu iz budzeta.Sta vatra proguta niko nikad ne sazna.

ODGOVORITE
Name

CZ

16.07.2015 18:34

I prije par godina kad su bili aktuelni pozari Predsjednik i Snsd su se uspjesno oduprli unitaristima i strancima u prenosu nadleznosti kada su doticni htjeli da oforme protivpozarnu avijaciju na nivou BiH.

ODGOVORITE