Да ли су силиконски производи лоши за косу

Проблем производа за косу који у себи имају силкона или који су претежно силикони се појавио пре више од деценије и од тада траје дискусија да ли су ови производи добри или лоши за косу.

Мода и љепота 16.07.2015 | 08:01
Да ли су силиконски производи лоши за косу

После толико времена са сигурношћу можемо да кажемо да је немогуће избећи да коса и силикони дођу у додир јер их има у скоро свим шамонима, кондиционерима и генерално производима за косу.

Подела силкона (односно козметичких производа који их садрже) на добре и лоше је практичан начин у прављању избора о употреби ових препарата. Добри силикони су они који вам косу чине сјајном, глатком, који попуњавају шупљине власи па је она еластична, а да се при томе лако испирају са косе и не остављају никакав траг (ово је врло битно јер остаци производа који се гомилају на коси је исушују и истањују).У лоше силиконе би сврстао оне који се тешко скидају са косе, који вам чине да коса буде тешка и масњикава, а на додир пластична. Заједничка црта им је да спречавају влагу да продре у косу па су и са те стране практични када фризура треба да се одржи на влажном времену.

Употреба силикона у фарбању косе, односно у фарбама за косу је изразито лоша јер увођењем дубоко у влас у процесу фарбања добија се ефекат трајно пластифициране косе. Оваква коса је веома тешка за стилизовање и веома брзо губи на квалитету- постаје сува и танка.

Коси највише прија када је чиста и када на њој нема наслага, па јој се повременом употребом шампона за дубинско прање даје мали предах како би се повратила и била боља и лепша. Како су силикони опште присутни у препаратима трудите се да их не купујете још и као чист призвод, а ако вам је коса у таквом стању да су јој додатни силикони неопходни онда размислите да ли је време за шишање косе или треба да промените начин на који третирате косу да не би дошла у такво стање.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар