СЛ - Ф6: Сјајан меч Србија - Италија, тријумф ''Азура'' 3:2!

Може бити да ни овога пута Србија, као ни њене много славније одбојкашке генерације, неће успети да освоји Светску лигу. Може бити и да је пораз од Италије, са 2:3 (23:25, 25:14, 23:25, 25:20, 9:15) у првом колу завршног турнира Светске лиге у Рио де Жанеиру само успутна станица ка нечем већем, лепшем. Али, оно што је свакако сигурно, то је да ова, нова генерација, под командном палицом новог селектора, легендарног Николе Грбића, има фантастичну будућност.

Остали спортови 16.07.2015 | 08:00
СЛ - Ф6: Сјајан меч Србија - Италија, тријумф ''Азура'' 3:2!

Меч са Италијом је, како то одбојка уме да донесе својим љубитељима, био на онај најлепши, спортски начин, драматичан. Истина, није се завршио како би овдашњи љубитељи овог спорта волели, али то никако не умањује храбар и више него квалитетан наступ наших.

А наши су меч почели са Ивовићем, Петрићем, Јововићем, Атанасијевићем, Подрашчанином, Лисинцем и либером Росићем, па иако их је рани заостатак скупо коштао у првом сету, у коме су успели да изборе 22:22, не и више од тога, у наставку су заиграли бриљантно.

То је најбоље показао други сет, у коме су српски одбојкаши својим луцидним решењима у нападу, а сјајном и надасве борбеном одбраном, потпуно збунили Италијане који су наступили без неколико стандарних играча. Уследила су потом два сегмента игре у којима су у завршницама били бољи најпре "азури", па "орлови" за које су у заиграли и Урош Ковачевић, Костић и Околић, да би у петој деоници све некако било - шокантно.

Повели су тада наши, а онда, на крилима нестварних сервиса младог Ђаниња, Италијани освојили осам поена у низу. Покушавао је тада искусни ас, Никола Грбић, да охрабри своје играче, говорио им је "Хеј... Не играмо ми на време, играмо на поене. Имамо шансу да пробамо да ово окренемо". И, заиграли су наши храбро, од 3:10 стигли су до 9:14, али снаге за преокрет није било. Победа је припала "азурима", бод Србији, којој следи дан паузе пред меч са Пољацима, који ће у четвртак одмерити снаге са Италијом.

Имајући у виду како су наши одиграли у већем, заиста већем делу ове утакмице, у коме је Атанасијевић освојио 26, а Филипо Ланца 20 поена, разлога за оптимизам има. Јер, млади тим, са новим селектором, борио се храбро и, као што су колективно пред овај наступ исписали "Фајтери" и позирали пред тим натписом, то су и показали. А до снова се и стиже само храбрим наступима. Ова генерација то некако - носи у себи и на онај прави начин, проноси дух српске одбојке оних славних генерација, у којима је лидер на терену био - њихов садашњи лидер са клупе.

Коментари / 0

Оставите коментар