SL - F6: Sjajan meč Srbija - Italija, trijumf ''Azura'' 3:2!

Može biti da ni ovoga puta Srbija, kao ni njene mnogo slavnije odbojkaške generacije, neće uspeti da osvoji Svetsku ligu. Može biti i da je poraz od Italije, sa 2:3 (23:25, 25:14, 23:25, 25:20, 9:15) u prvom kolu završnog turnira Svetske lige u Rio de Žaneiru samo usputna stanica ka nečem većem, lepšem. Ali, ono što je svakako sigurno, to je da ova, nova generacija, pod komandnom palicom novog selektora, legendarnog Nikole Grbića, ima fantastičnu budućnost.

Ostali sportovi 16.07.2015 | 08:00
SL - F6: Sjajan meč Srbija - Italija, trijumf ''Azura'' 3:2!

Meč sa Italijom je, kako to odbojka ume da donese svojim ljubiteljima, bio na onaj najlepši, sportski način, dramatičan. Istina, nije se završio kako bi ovdašnji ljubitelji ovog sporta voleli, ali to nikako ne umanjuje hrabar i više nego kvalitetan nastup naših.

A naši su meč počeli sa Ivovićem, Petrićem, Jovovićem, Atanasijevićem, Podraščaninom, Lisincem i liberom Rosićem, pa iako ih je rani zaostatak skupo koštao u prvom setu, u kome su uspeli da izbore 22:22, ne i više od toga, u nastavku su zaigrali briljantno.

To je najbolje pokazao drugi set, u kome su srpski odbojkaši svojim lucidnim rešenjima u napadu, a sjajnom i nadasve borbenom odbranom, potpuno zbunili Italijane koji su nastupili bez nekoliko standarnih igrača. Usledila su potom dva segmenta igre u kojima su u završnicama bili bolji najpre "azuri", pa "orlovi" za koje su u zaigrali i Uroš Kovačević, Kostić i Okolić, da bi u petoj deonici sve nekako bilo - šokantno.

Poveli su tada naši, a onda, na krilima nestvarnih servisa mladog Đaninja, Italijani osvojili osam poena u nizu. Pokušavao je tada iskusni as, Nikola Grbić, da ohrabri svoje igrače, govorio im je "Hej... Ne igramo mi na vreme, igramo na poene. Imamo šansu da probamo da ovo okrenemo". I, zaigrali su naši hrabro, od 3:10 stigli su do 9:14, ali snage za preokret nije bilo. Pobeda je pripala "azurima", bod Srbiji, kojoj sledi dan pauze pred meč sa Poljacima, koji će u četvrtak odmeriti snage sa Italijom.

Imajući u vidu kako su naši odigrali u većem, zaista većem delu ove utakmice, u kome je Atanasijević osvojio 26, a Filipo Lanca 20 poena, razloga za optimizam ima. Jer, mladi tim, sa novim selektorom, borio se hrabro i, kao što su kolektivno pred ovaj nastup ispisali "Fajteri" i pozirali pred tim natpisom, to su i pokazali. A do snova se i stiže samo hrabrim nastupima. Ova generacija to nekako - nosi u sebi i na onaj pravi način, pronosi duh srpske odbojke onih slavnih generacija, u kojima je lider na terenu bio - njihov sadašnji lider sa klupe.

Komentari / 0

Ostavite komentar