Званично: Видал иде у Бајерн!

Јувентус ово није могао да одбије! Све се одиграло јако брзо. Четири године пошто је преварио Бајерн, Чилеанац ће коначно постати члан Бавараца где ће у наредне четири године зарађивати 6.500.000 евра по сезони.

Фудбал 16.07.2015 | 21:40
Званично: Видал иде у Бајерн!

Јувентус је на крају попустио и жртвовао Артура Видала! Чилеански везиста се сели у Бајерн из Минхена. Последње информације из Италије потврђују писање чилеанских медија који су још јутрос имали тачну вест када су објавили да Видал наставља каријеру у Бајерну.

Видал је обавестио породицу да се селе у Бајерн, пошто је постигао дговор са петоструким прваком Европе. Видал ће у Минхену зарађивати 6.500.000 евра годишње у наредне четири сезоне. Овај трансфер је требало да се деси још пре четири године када је Видал напуштао Бајер из Леверкузена. Већ је све био договорио са Бајерном, када је у последњем моменту променио мишљење и прихватио понуду Јувентуса. Тај његов потсупак је тада јако разљутио челнике баварског клуба који су га жестоко искритиковали, али после четири годоине је све заборављено.

Када је Бајерн данас послао формални захтев за трансфер са конкретном понудом, из Јувентуса је одмах стигао одговор да преговори могу да почну. Јувентусов директор Бепе Марота је покушао да у причу укључи Марија Гецеа који се помињао као велика жеља Старе даме и незадовољан је статусом код Гвардиоле, али клуб из Минхена није заинтересован за трампу. Бајерн је понудио 30.000.000 евра, Јуве је тражио 40.000.000, а две стране ће се ускоро наћи негде између.

Кључни човек за долазак Видала у Минхен је Бајернов директор Михаел Решке који је исту функцију обављао у Леверкузену када је Чилеанац постао члан овог клуба. Видалов менаџер Фернандо Фелицијевич је већ отпутовао у Минхен како би утаначио све детаље око уговора свог клијента. Сјајни везиста долази као замена за Бастијана Швајнштајгера који је прешао у Манчестер Јунајтед.

Коментари / 0

Оставите коментар