Zvanično: Vidal ide u Bajern!

Juventus ovo nije mogao da odbije! Sve se odigralo jako brzo. Četiri godine pošto je prevario Bajern, Čileanac će konačno postati član Bavaraca gde će u naredne četiri godine zarađivati 6.500.000 evra po sezoni.

Fudbal 16.07.2015 | 21:40
Zvanično: Vidal ide u Bajern!

Juventus je na kraju popustio i žrtvovao Artura Vidala! Čileanski vezista se seli u Bajern iz Minhena. Poslednje informacije iz Italije potvrđuju pisanje čileanskih medija koji su još jutros imali tačnu vest kada su objavili da Vidal nastavlja karijeru u Bajernu.

Vidal je obavestio porodicu da se sele u Bajern, pošto je postigao dgovor sa petostrukim prvakom Evrope. Vidal će u Minhenu zarađivati 6.500.000 evra godišnje u naredne četiri sezone. Ovaj transfer je trebalo da se desi još pre četiri godine kada je Vidal napuštao Bajer iz Leverkuzena. Već je sve bio dogovorio sa Bajernom, kada je u poslednjem momentu promenio mišljenje i prihvatio ponudu Juventusa. Taj njegov potsupak je tada jako razljutio čelnike bavarskog kluba koji su ga žestoko iskritikovali, ali posle četiri godoine je sve zaboravljeno.

Kada je Bajern danas poslao formalni zahtev za transfer sa konkretnom ponudom, iz Juventusa je odmah stigao odgovor da pregovori mogu da počnu. Juventusov direktor Bepe Marota je pokušao da u priču uključi Marija Gecea koji se pominjao kao velika želja Stare dame i nezadovoljan je statusom kod Gvardiole, ali klub iz Minhena nije zainteresovan za trampu. Bajern je ponudio 30.000.000 evra, Juve je tražio 40.000.000, a dve strane će se uskoro naći negde između.

Ključni čovek za dolazak Vidala u Minhen je Bajernov direktor Mihael Reške koji je istu funkciju obavljao u Leverkuzenu kada je Čileanac postao član ovog kluba. Vidalov menadžer Fernando Felicijevič je već otputovao u Minhen kako bi utanačio sve detalje oko ugovora svog klijenta. Sjajni vezista dolazi kao zamena za Bastijana Švajnštajgera koji je prešao u Mančester Junajted.

Komentari / 0

Ostavite komentar