Милутинов: Једном ћу у НБА, а сљедеће сезоне...?!

Центар Партизана пун утисака се вратио из САД, где је био гост "својих" Сан Антонио Спурса. Ипак, на уговор са њима ће морати да сачека.

Кошарка 16.07.2015 | 22:00
Милутинов: Једном ћу у НБА, а сљедеће сезоне...?!

Никола Милутинов могао би да постане једна од звезда прелазног рока у Европи, ако одлучи да после три сезоне напусти Партизан, што у овом тренутку делује као реална опција, иако грчки медији пишу да обештећење за њега износи великих 850.000 евра.

Марко Јелић из агенције "Ентерспорт" пре неколико дана је из Лас Вегаса поручио да се воде разговори са заинтересованим клубовима, али није желео да каже ништа конкретније, па ни да потврди да је први у ред за перспективног центра стао селектор Србије Александар Ђорђевић, са својим новим клубом, Панатинаикосом.

"Још сам играч Партизана, остале су ми две године уговора. Нисмо причали од краја сезоне и тешко ми је да кажем како ће се све то завршити", изјавио је Милутинов на окупљању националног тима, на почетку припрема за Еуробаскет.

Након пораза у финалу плеј-офа домаћег првенства, у Партизану су одржали кратак састанак са свим играчима. Уследио је НБА драфт, Милутинова је са 26. позиције "покупио" Сан Антонио и од тада су његове мисли усмерене превасходно ка вишеструким шампионима најјаче лиге света, иако је свестан да идуће сезоне не рачунају на њега и да му предстоји даље "каљење" у Европи.

Из Тексаса, преко Лас Вегаса, управо се вратио у Београд...

"Провео сам тамо сјајна три-четири дана, био је то један од најлепших периода у мом животу. Од малих ногу сам сањао да одем у НБА лигу, да будем део неке НБА екипе и ево, остварио ми се бар на кратко, тих дана које сам тренирао са Спурсима", ни не покушава Милутинов да сакрије узбуђење.

"Реч је о организацији какву до сада нисам имао прилику да упознам. Свако зна и ради свој посао, а опет, сви функционишу као једна породица. Невероватни су. Дочекао ме је генерални менаџер Ар Си Бјуфорд, упознао сам велики број тренера, који су били ту због Летње лиге. Једино није био Грег Поповић".

Упитам шта је његова лична жеља, мислећи на најближу будућност, Милутинов је почео "надмудривање" са новимарима...

"Да једног дана заиграм у НБА".

А, за следећу сезону?

"Да будем у НБА, али неће ми се испунити".

Панатинаикос?

"Мислим да је то више питање за мог менаџера и да је он бољи саговорник на ту тему".

Колико се он сам пита где ће?

"Сигурно је да се уважава и моје мишљење и да ћу имати утицај када дође моменат одлуке. Сада сам још увек члан Партизана и то је једино што могу да кажем".

Док му Бобан Марјановић "чува место" у Сан Антонију, Никола Милутинов ће играти неколико хиљада километара источно. Где тачно, тренутно је питање без одговора...

Коментари / 0

Оставите коментар