Milutinov: Jednom ću u NBA, a sljedeće sezone...?!

Centar Partizana pun utisaka se vratio iz SAD, gde je bio gost "svojih" San Antonio Spursa. Ipak, na ugovor sa njima će morati da sačeka.

Košarka 16.07.2015 | 22:00
Milutinov: Jednom ću u NBA, a sljedeće sezone...?!

Nikola Milutinov mogao bi da postane jedna od zvezda prelaznog roka u Evropi, ako odluči da posle tri sezone napusti Partizan, što u ovom trenutku deluje kao realna opcija, iako grčki mediji pišu da obeštećenje za njega iznosi velikih 850.000 evra.

Marko Jelić iz agencije "Entersport" pre nekoliko dana je iz Las Vegasa poručio da se vode razgovori sa zainteresovanim klubovima, ali nije želeo da kaže ništa konkretnije, pa ni da potvrdi da je prvi u red za perspektivnog centra stao selektor Srbije Aleksandar Đorđević, sa svojim novim klubom, Panatinaikosom.

"Još sam igrač Partizana, ostale su mi dve godine ugovora. Nismo pričali od kraja sezone i teško mi je da kažem kako će se sve to završiti", izjavio je Milutinov na okupljanju nacionalnog tima, na početku priprema za Eurobasket.

Nakon poraza u finalu plej-ofa domaćeg prvenstva, u Partizanu su održali kratak sastanak sa svim igračima. Usledio je NBA draft, Milutinova je sa 26. pozicije "pokupio" San Antonio i od tada su njegove misli usmerene prevashodno ka višestrukim šampionima najjače lige sveta, iako je svestan da iduće sezone ne računaju na njega i da mu predstoji dalje "kaljenje" u Evropi.

Iz Teksasa, preko Las Vegasa, upravo se vratio u Beograd...

"Proveo sam tamo sjajna tri-četiri dana, bio je to jedan od najlepših perioda u mom životu. Od malih nogu sam sanjao da odem u NBA ligu, da budem deo neke NBA ekipe i evo, ostvario mi se bar na kratko, tih dana koje sam trenirao sa Spursima", ni ne pokušava Milutinov da sakrije uzbuđenje.

"Reč je o organizaciji kakvu do sada nisam imao priliku da upoznam. Svako zna i radi svoj posao, a opet, svi funkcionišu kao jedna porodica. Neverovatni su. Dočekao me je generalni menadžer Ar Si Bjuford, upoznao sam veliki broj trenera, koji su bili tu zbog Letnje lige. Jedino nije bio Greg Popović".

Upitam šta je njegova lična želja, misleći na najbližu budućnost, Milutinov je počeo "nadmudrivanje" sa novimarima...

"Da jednog dana zaigram u NBA".

A, za sledeću sezonu?

"Da budem u NBA, ali neće mi se ispuniti".

Panatinaikos?

"Mislim da je to više pitanje za mog menadžera i da je on bolji sagovornik na tu temu".

Koliko se on sam pita gde će?

"Sigurno je da se uvažava i moje mišljenje i da ću imati uticaj kada dođe momenat odluke. Sada sam još uvek član Partizana i to je jedino što mogu da kažem".

Dok mu Boban Marjanović "čuva mesto" u San Antoniju, Nikola Milutinov će igrati nekoliko hiljada kilometara istočno. Gde tačno, trenutno je pitanje bez odgovora...

Komentari / 0

Ostavite komentar