Принц Александар три дана слави рођендан

Четири краљевске породице, од чега две крунисане главе, увеличаће тродневну прославу 70. рођендана принца Александра Карађорђевића.

Србија 15.07.2015 | 22:16
Принц Александар три дана слави рођендан

Том престижном друштвеном догађају, који ће почети у петак 17. јула на Белом двору, присуствоваће шведски краљ Густав са краљицом Силвијом, принц Алберт од Монака, шпанска краљица мајка Софија, а очекује се и да ће неко из белгијске краљевске породице увеличати тај скуп.

Поред светске краљевске елите, рођендану престолонаследника присуствоваће и српска политичка и привредна елита, као и представници дипломатског кора, верских заједница и међународних организација, али и угледне личности из јавног и културног живота.

- Очекујем да ће прослави присуствовати и премијер Вучић и председник Николић. Прослава 70. рођендана принца Александра је велики друштвени догађај, јер ће на Белом двору српска политичка и пословна елита имати прилику да се сретне са краљевским породицама чије су земље у ЕУ изузетно утицајне. Тако ће се успоставити контакти са страним представницима, на чему инсистира и премијер Вучић - каже Душан Бабац, члан Крунског савета.

Он, као и многи други, сматра да је судска рехабилитација престолонаследника највећи поклон за његов 70. рођендан. Матија Бећковић је нашао и симболику у овом догађају.

- Престолонаследник се родио истог датума када су стрељани руска краљевска породица и Дража Михаиловић. Рехабилитован је сада, јер је пре 70 година то било кривично дело. Ја нисам као држава чекао 70 година да бих му нешто поклонио - каже Бећковић.

Стручњаци пак сматрају да ће најдражи поклон принцу бити комплименти које ће добити од званица за свој младалачки изглед.

- Вероватно је то скуп добрих гена и околине где је живео - каже професорка Будимка Новаковић.

РОЂЕНДАНСКИ ПРОТОКОЛ

Петак, 17. јул
19 х: Коктел и вечера на Белом двору за угледне званице из иностранства. Предвиђен је наступ КУД „Лола“, Краљевског гудачког оркестра Светог Ђорђа и Београдског акустичног оркестра.

Субота, 18. јул
После доручка, крстарење Савом и Дунавом које је организовано за стране званице
19 х: Коктел на Белом двору за домаће и иностране госте
20 х: Гала вечера. Културни програм садржи филм о Александру Карађорђевићу, наступ Сање Илића и „Балканике“ и бенда Ане Штајдохар.

Недеља, 19. јул
11 х: Бранч на Белом двору и испраћај гостију из иностранства

(Блиц)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Крајишник

15.07.2015 20:18

Шта то мене брига. Његова ствар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

О'рем га!

15.07.2015 20:27

Овдје Западна Крајина. Поздрав Книну!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славко Бојић

15.07.2015 21:03

Хоће ли ипак одлучити да почне са учењем српског језика. Стварно је више срамота. Замислите ,принц , престолонаследник а прича неки Кинеско-Српски. Сви кинези који имају радње у блоку 70 у БГ далеко боље причају Српски него господин Карађорђевић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко75

15.07.2015 21:51

Битно је да слави са страним званицама ко ј..е Србе. Научи прво Српски језик а Србија јесте и биће Република а монархија више никада. Доста су Енглези из Лондона командовали Србијом, да Бог да им се и Ирска и Шкотска одцијепили

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

16.07.2015 06:46

Знаци јос нису успјели потросити злато које су украли у другом свијетском рату од НАРОДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

16.07.2015 08:22

Јел дошла енглеска краљица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајина

16.07.2015 21:56

Коме је тај интересантан? Никоме,бар западно од Дрине. Што није узео пушку кад је требало па бранио ове просторе.

ОДГОВОРИТЕ