Princ Aleksandar tri dana slavi rođendan

Četiri kraljevske porodice, od čega dve krunisane glave, uveličaće trodnevnu proslavu 70. rođendana princa Aleksandra Karađorđevića.

Srbija 15.07.2015 | 22:16
Princ Aleksandar tri dana slavi rođendan

Tom prestižnom društvenom događaju, koji će početi u petak 17. jula na Belom dvoru, prisustvovaće švedski kralj Gustav sa kraljicom Silvijom, princ Albert od Monaka, španska kraljica majka Sofija, a očekuje se i da će neko iz belgijske kraljevske porodice uveličati taj skup.

Pored svetske kraljevske elite, rođendanu prestolonaslednika prisustvovaće i srpska politička i privredna elita, kao i predstavnici diplomatskog kora, verskih zajednica i međunarodnih organizacija, ali i ugledne ličnosti iz javnog i kulturnog života.

- Očekujem da će proslavi prisustvovati i premijer Vučić i predsednik Nikolić. Proslava 70. rođendana princa Aleksandra je veliki društveni događaj, jer će na Belom dvoru srpska politička i poslovna elita imati priliku da se sretne sa kraljevskim porodicama čije su zemlje u EU izuzetno uticajne. Tako će se uspostaviti kontakti sa stranim predstavnicima, na čemu insistira i premijer Vučić - kaže Dušan Babac, član Krunskog saveta.

On, kao i mnogi drugi, smatra da je sudska rehabilitacija prestolonaslednika najveći poklon za njegov 70. rođendan. Matija Bećković je našao i simboliku u ovom događaju.

- Prestolonaslednik se rodio istog datuma kada su streljani ruska kraljevska porodica i Draža Mihailović. Rehabilitovan je sada, jer je pre 70 godina to bilo krivično delo. Ja nisam kao država čekao 70 godina da bih mu nešto poklonio - kaže Bećković.

Stručnjaci pak smatraju da će najdraži poklon princu biti komplimenti koje će dobiti od zvanica za svoj mladalački izgled.

- Verovatno je to skup dobrih gena i okoline gde je živeo - kaže profesorka Budimka Novaković.

ROĐENDANSKI PROTOKOL

Petak, 17. jul
19 h: Koktel i večera na Belom dvoru za ugledne zvanice iz inostranstva. Predviđen je nastup KUD „Lola“, Kraljevskog gudačkog orkestra Svetog Đorđa i Beogradskog akustičnog orkestra.

Subota, 18. jul
Posle doručka, krstarenje Savom i Dunavom koje je organizovano za strane zvanice
19 h: Koktel na Belom dvoru za domaće i inostrane goste
20 h: Gala večera. Kulturni program sadrži film o Aleksandru Karađorđeviću, nastup Sanje Ilića i „Balkanike“ i benda Ane Štajdohar.

Nedelja, 19. jul
11 h: Branč na Belom dvoru i ispraćaj gostiju iz inostranstva

(Blic)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Krajišnik

15.07.2015 20:18

Šta to mene briga. Njegova stvar.

ODGOVORITE
Name

O'rem ga!

15.07.2015 20:27

Ovdje Zapadna Krajina. Pozdrav Kninu!

ODGOVORITE
Name

Slavko Bojić

15.07.2015 21:03

Hoće li ipak odlučiti da počne sa učenjem srpskog jezika. Stvarno je više sramota. Zamislite ,princ , prestolonaslednik a priča neki Kinesko-Srpski. Svi kinezi koji imaju radnje u bloku 70 u BG daleko bolje pričaju Srpski nego gospodin Karađorđević.

ODGOVORITE
Name

Ранко75

15.07.2015 21:51

Битно је да слави са страним званицама ко ј..е Србе. Научи прво Српски језик а Србија јесте и биће Република а монархија више никада. Доста су Енглези из Лондона командовали Србијом, да Бог да им се и Ирска и Шкотска одцијепили

ODGOVORITE
Name

realno

16.07.2015 06:46

Znaci jos nisu uspjeli potrositi zlato koje su ukrali u drugom svijetskom ratu od NARODA

ODGOVORITE
Name

mislim

16.07.2015 08:22

Jel došla engleska kraljica.

ODGOVORITE
Name

Krajina

16.07.2015 21:56

Kome je taj interesantan? Nikome,bar zapadno od Drine. Što nije uzeo pušku kad je trebalo pa branio ove prostore.

ODGOVORITE