Велика гужва у Реалу - Ко ће ''бранити Краља''?!

Одласком Икера Касиљаса је завршена једна ера, а нико нема претпоставку како ће да почне нова.

Фудбал 16.07.2015 | 22:20
Велика гужва у Реалу - Ко ће ''бранити Краља''?!

Сезона без великог торфеја је нешто што се у Реал Мадриду не прашта и најавила је лето великих промена у табору популарних Меренгеса. Почело је сменом Анчелотија и довођењем Рафе Бенитеза на место тренера, а сада следи први велики проблем који шпански стручњак мора да реши. Голман!

Икер Касиљас је после 25 година напустио Реал Мадрид чиме је завршена једна ера, али тешко је претпоставити како ће започети нова на гол линији Краљевског клуба. Икер је годинама био недодирљив осим оног кратког периода када је Мурињо форсирао Дијега Лопеза.

Сада је прилично неизвесно ко ће бити први, па чак и ко ће бити други голман Реала. Природан след догађаја би био да Икера наследи његова резерва у прошлој сезони Кејлор Навас. Костариканац је после сјајног издања на Мундијалу дошао прошлог лета као појачања, али је добијао шансу на кашичицу и у тим утакмицама није показао да је достојан наследник Касиљаса. Такође, Навас није Бенитезов тип с обзиром да је Рафа присталица школе голмана који активно учествују у игри попут Реине, Валдеса и већине шпанских голмана.

Због тога и не чуди што је први пик Краљевског клуба Давид де Хеа из Манчестер Јунајтеда који је израстао у невероватног голмана. Недељама траје клацкалица око његовог потенцијалног трансфера у Реал, али је Ван Гал поручио да се неће продати без борбе и да ће учинити све да задржи Шпанца. Реалу ће бити потребно макар 40.000.000 евра да се докопа „јединице“ Црвених ђавола. Отпор Манчестер Јунајтеда и висока цена су аргументи због којих Флорентино Перез оклева у достављању конкретне понуде. Погтово што би новац намењен за велико појачање могао да се искористи и за куповину нападача.

Ако би Де Хеа дошао, онда би позиција голмана била решена. Али та прича је на дугачком штапу. Реал је чак покушао да у трансфер укључи Кејлора Наваса с обзиром да би онда и Јунајтед био у потрази за чуваром мреже, али су на Олд Трафорду глатко одбацили ту опцију јер би у случају Де Хеиног одласка јурили неку квалитетнију замену попут Лориса. Јасно је да Реал покушава да се реши Наваса који је тренутно на припремама прва опција, али нејасно је шта ће бити ако продају њега, а Де Хеа не дође.

Какве су Реалове алетрнативе?

Последњих неколико дана трају преговори са Еспањолом око Кика Касиље. Дете Реала је близу повратка на Сантјаго Бернабеу. И пре годину дана се помињао његов долазак. Реал нуди 4.000.000 евра, Еспањол тражи три више, али јасно је да ће трансфер бити запечаћен ако то Реал буде довољно желео.

Ипак, Касиља не делује као решење за позицију „јединице“, већ вше као подршка неком јачем голману. У случају да Де Хеа не дође, помињу се још нека имеа. Одавно се спекулише о интересовању Краљевића за Бернда Леноа који брани сјајно последњих година у Бајер Леверкузену и један је од најатрактивнијих голмана, који су доступни на тржишту за разумну цену. Реал и даље мотри на њега.

Још једно име фигурира као могуће појачање на гол-линији. Реч је о Серхију Ромеру, голману аргентинске репрезентације који је слободан играч. Он би сигурно дотрчао у Мадрид ако добије позив, али ипак је реч о сличном типу голмана као што је Кејлор Навас. И вероватно је он опција Б ако се искомпликује посао око Касиље.

Де Хеа остаје прва жеља, Лено је друго, а између Касиље и Ромера треба тражити решење за место резервног голмана. Али, шта ако Манчестер Јунајтед одоли и блиндира Шпанца на Олд Трафорду? Реал би могао горко да зажали за Икером Касиљасом.

Коментари / 0

Оставите коментар