Velika gužva u Realu - Ko će ''braniti Kralja''?!

Odlaskom Ikera Kasiljasa je završena jedna era, a niko nema pretpostavku kako će da počne nova.

Fudbal 16.07.2015 | 22:20
Velika gužva u Realu - Ko će ''braniti Kralja''?!

Sezona bez velikog torfeja je nešto što se u Real Madridu ne prašta i najavila je leto velikih promena u taboru popularnih Merengesa. Počelo je smenom Ančelotija i dovođenjem Rafe Beniteza na mesto trenera, a sada sledi prvi veliki problem koji španski stručnjak mora da reši. Golman!

Iker Kasiljas je posle 25 godina napustio Real Madrid čime je završena jedna era, ali teško je pretpostaviti kako će započeti nova na gol liniji Kraljevskog kluba. Iker je godinama bio nedodirljiv osim onog kratkog perioda kada je Murinjo forsirao Dijega Lopeza.

Sada je prilično neizvesno ko će biti prvi, pa čak i ko će biti drugi golman Reala. Prirodan sled događaja bi bio da Ikera nasledi njegova rezerva u prošloj sezoni Kejlor Navas. Kostarikanac je posle sjajnog izdanja na Mundijalu došao prošlog leta kao pojačanja, ali je dobijao šansu na kašičicu i u tim utakmicama nije pokazao da je dostojan naslednik Kasiljasa. Takođe, Navas nije Benitezov tip s obzirom da je Rafa pristalica škole golmana koji aktivno učestvuju u igri poput Reine, Valdesa i većine španskih golmana.

Zbog toga i ne čudi što je prvi pik Kraljevskog kluba David de Hea iz Mančester Junajteda koji je izrastao u neverovatnog golmana. Nedeljama traje klackalica oko njegovog potencijalnog transfera u Real, ali je Van Gal poručio da se neće prodati bez borbe i da će učiniti sve da zadrži Španca. Realu će biti potrebno makar 40.000.000 evra da se dokopa „jedinice“ Crvenih đavola. Otpor Mančester Junajteda i visoka cena su argumenti zbog kojih Florentino Perez okleva u dostavljanju konkretne ponude. Pogtovo što bi novac namenjen za veliko pojačanje mogao da se iskoristi i za kupovinu napadača.

Ako bi De Hea došao, onda bi pozicija golmana bila rešena. Ali ta priča je na dugačkom štapu. Real je čak pokušao da u transfer uključi Kejlora Navasa s obzirom da bi onda i Junajted bio u potrazi za čuvarom mreže, ali su na Old Trafordu glatko odbacili tu opciju jer bi u slučaju De Heinog odlaska jurili neku kvalitetniju zamenu poput Lorisa. Jasno je da Real pokušava da se reši Navasa koji je trenutno na pripremama prva opcija, ali nejasno je šta će biti ako prodaju njega, a De Hea ne dođe.

Kakve su Realove aletrnative?

Poslednjih nekoliko dana traju pregovori sa Espanjolom oko Kika Kasilje. Dete Reala je blizu povratka na Santjago Bernabeu. I pre godinu dana se pominjao njegov dolazak. Real nudi 4.000.000 evra, Espanjol traži tri više, ali jasno je da će transfer biti zapečaćen ako to Real bude dovoljno želeo.

Ipak, Kasilja ne deluje kao rešenje za poziciju „jedinice“, već vše kao podrška nekom jačem golmanu. U slučaju da De Hea ne dođe, pominju se još neka imea. Odavno se spekuliše o interesovanju Kraljevića za Bernda Lenoa koji brani sjajno poslednjih godina u Bajer Leverkuzenu i jedan je od najatraktivnijih golmana, koji su dostupni na tržištu za razumnu cenu. Real i dalje motri na njega.

Još jedno ime figurira kao moguće pojačanje na gol-liniji. Reč je o Serhiju Romeru, golmanu argentinske reprezentacije koji je slobodan igrač. On bi sigurno dotrčao u Madrid ako dobije poziv, ali ipak je reč o sličnom tipu golmana kao što je Kejlor Navas. I verovatno je on opcija B ako se iskomplikuje posao oko Kasilje.

De Hea ostaje prva želja, Leno je drugo, a između Kasilje i Romera treba tražiti rešenje za mesto rezervnog golmana. Ali, šta ako Mančester Junajted odoli i blindira Španca na Old Trafordu? Real bi mogao gorko da zažali za Ikerom Kasiljasom.

Komentari / 0

Ostavite komentar