Калинић на ''ракрсници''!

Кошаркашки репрезентативац Србије Никола Калинић жељан је нових успеха са националним тимом, који се окупио како би почео припреме за овогодишње првенство Европе. Селектор Александар Ђорђевић поново рачуна на њега, иако је имао шта да му замери у финишу клупске сезоне, коју је популарни "Калина" провео у Звезди, клубу који можда напусти овог лета.

Кошарка 16.07.2015 | 18:00
Калинић на ''ракрсници''!

"Позвао ме је селектор (када се завршила полуфинална серија АБА лиге са Партизаном, током које је Калинић у неколико наврата приговарао судијама због неких одлука које је сматрао спорним, прим. аут.), рекао ми је тада неке ствари, пре свега ми је дао савете, што и јесте однос између тренера и играча. Те савете сам прихватио, али једноставно, у неким ситуацијама не могу у потпуности да контролишем ни себе, ни своје емоције. Ипак смо ми само људи, иако смо професионални кошаркаши. Планемо ми, и пукнемо, али наравно да сам покушавао све то да смањим, што је више могуће. Нисам баш у потпуности то успео, па ћу и у наредном периоду да радим на томе. Мислим да ће то бити све у реду", почео је Калинић своју причу, осврнувши се потом на претходне три седмице које је провео - на одмору.

"Успео сам да напуним батерије, имао сам двадесет и нешто дана одмора. Последње три године нисам имао толико, тако да... Првих неколико дана нисам ни знао како да се понашам, шта да радим са толиким слободним данима. Али, одморио сам. И то пре свега - главу. Малтене сам имао сто утакмица у протеклој сезони, са клубом и репрезентацијом, и то за десет месеци. Истроши то, и психички и физички. Сад долази оно право, стиже се на припреме, орно и свеже за рад, биће добро", каже наш репрезентативац.

Он не скрива да су амбиције "орлова" да се домогну финала Еуробаскета, како би се тиме пласирали директно и на Олимпијске игре 2016. у Рио де Жанеиру:

"Долазимо на првенство као друга репрезентација света, као фаворити. Не скривамо се иза било чега, нема алибија. Ми сад морамо то да изнесемо, велика је то обавеза, велики притисак, велика одговорност... и оно што ми сами осећамо, и оно што је од стране нације, медија. Мислим да ће стручни штаб да нађе начин да све то каналише у једну позитивну енергију и добру игру", каже Калинић, осврнувши се и на амбиције осталих учесника континенталног шампионата:

"Има сигурно шест, седам репрезентација зацртале већ сада себи пласман на Олимпијске игре. Са друге стране, сећам се мог првог првенства, у Словенији, где смо побеђивали Литванију, а губили од Украјине и, знам, глупа је фраза, али заиста сви играју кошарку. Јако добро играју. Поготово са странцима, НБА играчима, биће много тешко".

На крају, неизбежна тема било је "Остајеш ли у Звезди, или идеш у Фенербахче?"

"Не знам ни сам. То треба питати или мог менаџера, или управу клуба. Информације које су до мене дошле, послата је понуда, а на управи клуба је да одлучи. Моја жеља је да се реши што пре, а као што сам већ неколико пута рекао, ја сам у доброј ситуацији - ако останем... иза нас је стварно добра сезона, следећа би могла да буде још боља, навикао сам се и на Београд, сјајан град, на саиграче и сјајне навијаче, тако да је ситуација из тог угла фантастична. Са друге стране, ако одем у Истанбул, то значи одлазак у редове једног од претендената на европски трон, то значи рад са Жељком Обрадовићем, који је можда и најбољи тренер у историји европске кошарке. Све би требало да буде решено данас, сутра. Не бринем превише, у добрим сам рукама, менаџер Рашковић и управа клуба ће наћи најбоље решење за све", закључио је Никола Калинић.

Коментари / 0

Оставите коментар