Венус: Серена може да освоји календарски грен-слем!

Америчка тенисерка Венус Вилијамс рекла је да њена млађа сестра Серена има историјску прилику да освоји календарски гренд слем, као и да је свим тенисеркама јако тешко да играју против ње.

Тенис 17.07.2015 | 14:40
Венус: Серена може да освоји календарски грен-слем!

Венус је говорила на конференцији за новинаре пред пред почетак меча њених Вашингтон Каслс у такмичењу Светски тимски тенис.

Серена је ове године освојила сва три гренд слема до сада - Аустралијан Опен, Ролан Гарос и Вимблдон, и сада је у септембру чека УС Опен.

"Мислим да има заиста добре шансе, али није сад да су се играчице на Вимблдону саме предавале, већ је заслужено победила у сваком мечу и заслужила је сваки гем, сваки поен, тако да сам сигурна да јој неће бити лако да освоји последњи гренд слем у овој години", рекла је 35-годишња Венус.

Серена има 33 године и жели да постане прва жена још од Штефи Граф која је пре 27 година освојила сва четири гренд слема у истој години.

Млађа Вилијамсова је у суботу на Вимблдону освојила свој 21. гренд слем трофеј, и тако забележила свој други "Серена слем", односно постала је симултани шампион сва четири гренд слем турнира.

Венус је у каријери освојила седам гренд слем трофеја, а она је с новнарима у Вашингтону причала о разним темама, укључујући и контроверзни чланак из Њукорк тајмса од викенда који се бавио тенисеркама и њиховим телима.

"Када се прича о томе, једино ко може да разуме како је то бити професионални спортиста јесте професионални спортиста, да схвати колико тога се улаже у то, или можда неко ко се бавио спортом и ко му је давао срце и душу. Ако нисте прошли кроз то, тешко је разумети", навела је старија Вилијамс.

Она је казала да нема намеру да одлази у пензију ускоро, а то је новинарима рекла одговарајући на питање да ли ће се залагати за једнаке зараде за спортисткиње.

"Волела бих да се бавим тиме, али сам потпуно, потпуно предана својој каријери. Једва чекам америчку турнеју, да наставим да играм добро и да наставим да се поправљам", закључила је Венус.

Коментари / 0

Оставите коментар