Тур де Франс: Побједа Мајке за Ивана Баса!

Бициклиста Тинкоф-Сакса Рафал Мајка дошао је до соло победе на 11. етапи трке Тур д’Франс коју је посветио свом тимском колеги Ивану Басу.

Остали спортови 15.07.2015 | 20:20
Тур де Франс: Побједа Мајке за Ивана Баса!

Мајка је тријумфовао на етапи дугој 188 километара од Поа до Котрета, која је укључивала и успон на легендарни Турмале.

25-годишњи Пољак је тако остварио трећу етапну победу на Туру у каријери, и то пошто је искористио борбу фаворите за свој бег.

Мајка је био део осмочлане групе која је кренула у бег, да би баш на Турмалеу успео да се одвоји од њих и тријумфује са једним минутом предности у односу на Дена Мартина из Канондејл- Гармина, којег је оставио иза себе три километра до циља.

Прошлогодишњи освајач тачкасте мајице је свој тријумф посветио Басу, који се у понедељак повукао са Тура пошто му је дијагностикован рак тестис. 37-годишњи Италијан је оперисан и према информацијама италијанских медија, рак му је у потпуности клоњен.

Водећи у генералном пласману трке Крис Фрум из тима Скај је завршио етапу без већих проблема у главној групи и задржао своју предност током другог дана у Пиринејима.

Британац има два минута и 32 секунде предности у односу на возача БМЦ тима Тиџеја Ван Гардерена, док је Наиро Кинтана из Мовистара три минута и девет секунди иза Фрума. Заостатак Мајкиног тимског колеге Алберта Контадора на шестом месту је око четири минута.

“Овде сам да бих помогао Алберту у генералном пласману, али и ми имамо прилику, а трка је дуга. Нисам изабрао ову етапу, али је било тешко, а ја заиста волим да возим по високим температурама”, истакао је Мајка.

Један од возача којег су многи видели међу фаворитима полако губи прикључак, а то је бранилац титуле Винченцо Нибали из Астане. Италијан је после још једног тешког дана у Пиринејима изгубио још 50 секунди у односу на Фрума и Ривале.

На Туру се у четвртак вози 195 километара дуга етапа од Ланмезана до Плато де Баиља.

Коментари / 0

Оставите коментар