Tur de Frans: Pobjeda Majke za Ivana Basa!

Biciklista Tinkof-Saksa Rafal Majka došao je do solo pobede na 11. etapi trke Tur d’Frans koju je posvetio svom timskom kolegi Ivanu Basu.

Ostali sportovi 15.07.2015 | 20:20
Tur de Frans: Pobjeda Majke za Ivana Basa!

Majka je trijumfovao na etapi dugoj 188 kilometara od Poa do Kotreta, koja je uključivala i uspon na legendarni Turmale.

25-godišnji Poljak je tako ostvario treću etapnu pobedu na Turu u karijeri, i to pošto je iskoristio borbu favorite za svoj beg.

Majka je bio deo osmočlane grupe koja je krenula u beg, da bi baš na Turmaleu uspeo da se odvoji od njih i trijumfuje sa jednim minutom prednosti u odnosu na Dena Martina iz Kanondejl- Garmina, kojeg je ostavio iza sebe tri kilometra do cilja.

Prošlogodišnji osvajač tačkaste majice je svoj trijumf posvetio Basu, koji se u ponedeljak povukao sa Tura pošto mu je dijagnostikovan rak testis. 37-godišnji Italijan je operisan i prema informacijama italijanskih medija, rak mu je u potpunosti klonjen.

Vodeći u generalnom plasmanu trke Kris Frum iz tima Skaj je završio etapu bez većih problema u glavnoj grupi i zadržao svoju prednost tokom drugog dana u Pirinejima.

Britanac ima dva minuta i 32 sekunde prednosti u odnosu na vozača BMC tima Tidžeja Van Garderena, dok je Nairo Kintana iz Movistara tri minuta i devet sekundi iza Fruma. Zaostatak Majkinog timskog kolege Alberta Kontadora na šestom mestu je oko četiri minuta.

“Ovde sam da bih pomogao Albertu u generalnom plasmanu, ali i mi imamo priliku, a trka je duga. Nisam izabrao ovu etapu, ali je bilo teško, a ja zaista volim da vozim po visokim temperaturama”, istakao je Majka.

Jedan od vozača kojeg su mnogi videli među favoritima polako gubi priključak, a to je branilac titule Vinčenco Nibali iz Astane. Italijan je posle još jednog teškog dana u Pirinejima izgubio još 50 sekundi u odnosu na Fruma i Rivale.

Na Turu se u četvrtak vozi 195 kilometara duga etapa od Lanmezana do Plato de Bailja.

Komentari / 0

Ostavite komentar