Фрум: Чист сам, шта хоћете од мене?!

Носилац жуте мајице на трци Тур д’Франс Крис Фрум затражио је више поштовања и поновио да се не допингује после доминантне победе на десетој етапи.

Остали спортови 16.07.2015 | 15:00
Фрум: Чист сам, шта хоћете од мене?!

Тим Скај је у понедељак, током дана одмора на Туру, објавио да су им хаковани компјутери, а да су то урадили критичари који су уверени да Фрум користи недозвољене супстанце.

Фрум је у уторак остварио доминантну победу, испред тимског колеге Ричија Портеа и једног од ривала у генералном пласману Наира Кинтане из Мовистара, чиме је повећао своју предност на скоро три минута.

После тог тријумфа, Британац је истакао да схвата да постоје сумње због историје спорта.

“Разумем откуд питања, због историје бициклизма и људи који су пре мене освојили Тур. Схватам све то, али у исто време, мора да постоји и одређени ниво поштовања”, истакао је Фрум, “Све ово ме много љути. Била би другачија прича да имам нешто да кријем. Знам да сам вредно радио да бих био у овој позицији”.

Фрум је такође истакао да је покушао да буде амбасадор чистог бициклизма, тражио је тестирања током ноћи и тражио оштрије контроле од владајућих тела.

“Шта друго чист возач може да уради”, рекао је Фрум.

Први човек Тинкоф-Сакса, једног од главних ривала Скаја, Олег Тинков стао је на Фрумову страну, а занимљиво, огласио се и Ленс Армстронг, којем је одузето седам титула са Тура због допинга.

“Јасно је да су Фрум, Порте и Скај веома јаки. Да ли су превише јаки да би били чисти? Немојте да питате мене, ја немам представу”, написао је Армстронг на свом Твитер профилу.

Коментари / 0

Оставите коментар