Frum: Čist sam, šta hoćete od mene?!

Nosilac žute majice na trci Tur d’Frans Kris Frum zatražio je više poštovanja i ponovio da se ne dopinguje posle dominantne pobede na desetoj etapi.

Ostali sportovi 16.07.2015 | 15:00
Frum: Čist sam, šta hoćete od mene?!

Tim Skaj je u ponedeljak, tokom dana odmora na Turu, objavio da su im hakovani kompjuteri, a da su to uradili kritičari koji su uvereni da Frum koristi nedozvoljene supstance.

Frum je u utorak ostvario dominantnu pobedu, ispred timskog kolege Ričija Portea i jednog od rivala u generalnom plasmanu Naira Kintane iz Movistara, čime je povećao svoju prednost na skoro tri minuta.

Posle tog trijumfa, Britanac je istakao da shvata da postoje sumnje zbog istorije sporta.

“Razumem otkud pitanja, zbog istorije biciklizma i ljudi koji su pre mene osvojili Tur. Shvatam sve to, ali u isto vreme, mora da postoji i određeni nivo poštovanja”, istakao je Frum, “Sve ovo me mnogo ljuti. Bila bi drugačija priča da imam nešto da krijem. Znam da sam vredno radio da bih bio u ovoj poziciji”.

Frum je takođe istakao da je pokušao da bude ambasador čistog biciklizma, tražio je testiranja tokom noći i tražio oštrije kontrole od vladajućih tela.

“Šta drugo čist vozač može da uradi”, rekao je Frum.

Prvi čovek Tinkof-Saksa, jednog od glavnih rivala Skaja, Oleg Tinkov stao je na Frumovu stranu, a zanimljivo, oglasio se i Lens Armstrong, kojem je oduzeto sedam titula sa Tura zbog dopinga.

“Jasno je da su Frum, Porte i Skaj veoma jaki. Da li su previše jaki da bi bili čisti? Nemojte da pitate mene, ja nemam predstavu”, napisao je Armstrong na svom Tviter profilu.

Komentari / 0

Ostavite komentar