Наређена ексхумација Хуана Мануела Фанђа!

Аргентински суд донео је пресуду да посмртни остаци легендарног Хуана Мануела Фанђа буду ексхумирана из породичне гробнице у Буенос Аиресу.

Остали спортови 16.07.2015 | 14:20
Наређена ексхумација Хуана Мануела Фанђа!

Разлог такве одлуке је тест очинства који је затражио Оскар Еспиноса, који тврди да је син петоструког шампиона Формуле 1, иако се мислило да Фанђо нема децу.

Иако се Фанђо никад није женио, био је у вези са Еспиносином мајком преко две деценије, која је трајала и током његове доминације у Формули 1.

Еспиноса је рођен 6. априла 1938. године, недуго пошто је његова мајка започела везу са Фанђом, а 2000. је први пут јавно изнео своје тврдње да му је легендарни Аргентинац отац. Последњих година је поднео низ захтева да би био и званично признат као Фанђов син јединац.

Захтев за тест очинства је поднео пре две године, а судија Родриго Касталдо је наложио ексхумацију да би била урађена ДНК анализа.

Еспиноса је имао амбиције да дође до Формуле 1, али је стигао само до повремених вожњи у европској Формули 3 1966. године и то под презименом Фанђо.

Ексхумација је заказана за 7. август у 11 часова по локалном времену, али је већ уложена жалба на одлуку да тело буде однето у Мар дел Плату, где би тест требало да буде урађен.

Хуан Мануел Фанђо је преминуо 17. јула 1995. године у 85. години. У Формули 1 се такмичио девет сезона и освојио пет титула – 1951, 1954, 1955, 1956. и 1957. године. Његов рекорд од пет титула био је на снази до 2003. године, када се Михаел Шумахер изједначио са њим, а две сезоне касније и поставио нови рекорд од седам титула.

Коментари / 0

Оставите коментар